Naslovnica / ŠPORT / Zmagovalca jubilejnih 24 ur Svetega Primoža sta Matej Hribar in Helena Križanec

Zmagovalca jubilejnih 24 ur Svetega Primoža sta Matej Hribar in Helena Križanec

Na Svetem Primožu nad Kamnikom se je ob 17. uri končala 10. športno-rekreativna prireditev 24 ur Svetega Primoža. V 24. urah sta pot od Vegrada do Svetega Primoža sta največkrat uspela prehoditi Matej Hribar, ki je opravil 23 vzponov, ter Helena Križanec, ki je zmogla 21 vzponov.

Če je vreme preko noči in današnjega dopoldneva vsem udeležencem še nekoliko prizanašalo z dežjem, pa je bilo toliko manj prijazno zadnji dve uri tekmovanja, ko se je tudi nad Svetim Primožem razbesnela nevihta z grmenjem in močnim dežjem.

Še nekaj ur pred koncem prireditve je kazalo, da bo Mateju Hribar ogrozil celo rekord iz leta 2011, pa sta utrujenost in slabo vreme tokrat novo rekordno število obiskov preprečila, v vsakem primeru pa so rezultati vseh udeležencev ter zmagovalcev vredni vsega občudovanja.

Zaradi dežja so morali organizatorji razglasitev in podelitev opraviti kar v hlevu na Svetem Primožu, kar pa utrujenih, ampak vseeno dobrovoljnih udeležencev in njihovih navijačev, ni kaj dosti zmotilo, saj je, kot je to GO v navadi, cela prireditev, če odmislimo vreme, potekala brez večjih težav.

Udeleženci 24 ur Svetega Primoža so bili razdeljeni v tekmovalno in pohodniško skupino, neuradni rezultati pa se glasijo:

Pohodnice

 1. Anka Hribar 17
 2. Alenka Repanšek Uršič 16
 3. Irena Podbevšek 15

Pohodniki

 1. Rudi Balantič 18
 2. Simon Kuster 17
 3. Matej Žibert 17

Tekmovalke

 1. Helena Križanec 21
 2. Jana Pavlič 16
 3. Aja Uršič 12

Tekmovalci

 1. Matej Hribar 23
 2. Dušan Globočnik 21
 3. Igor Alpner 20

Najstarejši udeleženec 84-letni Franc Grilc, ki je opravil 6 pohodov, najmlajša pa 10-letna Viktorija Dolinšek, ki se je na Primoža povzpela 7 krat. Posebno nagrado oz. priznanje je prejel tudi najtežji pohodnik, ki je na Svetega Primoža nosil težo 113 kilogramov.

Več o prireditvi, ki so jo sponzorsko podprli GOSTIŠČE PRI PLANISKEM ORLU, CALCIT, ZAVAROVALNICA TRIGLAV, VINA KOŽELJ, STROJNI TLAKI KOS, VODOVOD PODJED, PREVOZI RODE, KLEPARSTVO MASELJ, VODA 902 ČRNIVEC, SADNI VRT, FILC ŠKOFJA LOKA, BORA SPORT GRUP, Dr.PLEŠNAR-CVIRN, VERIGA LESCE in REDBULL, pa bo moč prebrati jutri, kajti tudi organizatorji prireditve so pokonci že okrog 40 ur in prav tako potrebujejo vsaj malo počitka.