Naslovnica / ŠPORT / Znani so zmagovalci petnajstega vzpona Term Snovik na Črnivec

Znani so zmagovalci petnajstega vzpona Term Snovik na Črnivec

Danes zjutraj so kolesarke in kolesarji že petnajstič zapored iz Snovika odrinili s štartne črte proti Črnivcu, nekaj minut za njimi pa so se v dir podali tudi najmlajši tekmovalci.

Trasa vzpona poteka iz Term Snovik proti Črnivcu, dolga pa je deset kilometrov, zagrizeni kolesarji pa morajo pri tem premagati dobrih 400 metrov višinske razlike.

Danes so bile absolutne zmagovalke Matejka Prešeren s časom 00:46:20, Špela Šipelj s časom 00:40:14 in Špela Škrajnar, ki je bila najhitrejša s časom 00:35:45. Med moškimi absolutnimi zmagovalci so bili Blaž Žle s časom 00:27:12, Boštjan Hribovšek s časom 00:27:04 in zmagovalec Matej Lovše s časom 00:26:10.

 

Med otroci je zlato medaljo med deklicami prejela Anamarija Kosec, med dečki pa je v skupini A zmagal Tadej Dogša in v skupini B Žan Rojc.

 

Medalje in nagrade v vrednosti 150, 100 in 50 eur so podelili Ivan Hribar, Predrag Canjko in Franc Kramar, obiskovalci in tekmovalci pa so se med podelitvijo okrepčali tudi s kosilom in pijačo.

Naj spomnimo, da današnji kolesarski vzpon, na katerem se je bilo moč tokrat pomeriti tudi z električnimi kolesi, ni edini pomembni dogodek v Termah Snovik, saj se je danes uradno odprl tudi zunanji bazen, čeprav je vreme kopalce bolj vabilo v notranjega, ki je bil odprt že pred časom.

Je pa kopalce, ki so danes obiskali Terme Snovik, z veselimi vižami presenetila tudi godba Tuhinjske Doline, ki je odigrala nekaj pesmi in jim polepšala dan.

S tem pa zanimivega današnjega dogajanja v Snoviku, še ni konec, saj poteka tudi Kneippovo bosonogo doživetje, kjer se sodelujoči povežejo z naravo na 3,2 km dolgi poti, ki jo prehodijo bosi.