Naslovnica / ŠPORT / Znani so zmagovalci XVI. vzpona na Črnivec

Znani so zmagovalci XVI. vzpona na Črnivec

V Termah Snovik se je danes, v organizaciji TD Tuhinjska dolina, odvil že šestnajsti vzpon na Črnivec, ki je tekel po ustaljeni trasi – kolesarji so v junijski vročini premagali deset kilometrov poti in 400 metrov višinske razlike ter se s cilja ponovno vrnili v Snovik.

Danes so bile absolutne zmagovalke (in edine tri dame) Špela Škrajnar s časom 0:36:27, Katja Šporar s časom 0:37:04 in Matejka Prešeren s časom 0:47:05 med moškimi absolutnimi zmagovalci pa so bili Boštjan Hribovšek s časom 0:27:05, Blaž Dragar s časom 0:27:09 in Gal Pavlič, ki je ciljno črto prečkal v času 0:27:33.

Med otroci je bila prva in edina deklica Laura Berlic, med fanti pa so bili trije najhitrejši Marcos Remon, Maks Mali in Luka Lukan. V fantovski skupini B so prve tri stopničke osvojili Blaž Poljanšek, Tadej Dogša in Andraž Stražar.

Nagrade in medalje sta podelila Ivan Hribar in Franc Kramar, kolesarji pa so se še pred uradno podelitvijo lahko okrepčali z okusno malico in sladoledom.

Poleg vzpona na Črnivec se danes zvečer v Snoviku odvija tudi Glasbeni večer ob 30. obletnici razglasitve neodvisnosti Slovenije, kjer vas bodo med drugimi zabavali Ansambel bratov Poljanšek, Godba Tuhinjska dolina in Mešani pevski zbor Mavrica, organizator obeh prireditev pa je Turistično društvo Tuhinjska dolina.