Naslovnica / NOVICE / Znova si je moč izposoditi Kamkolo

Znova si je moč izposoditi Kamkolo

Po uspešnem delovanju sistema KAMKOLO smo pripravljeni na začetek nove sezone. Po temeljitem servisu in pregledu koles smo načrtovali, da bo sistem v polnem obsegu ponovno deloval v sredini marca, a smo bili primorani zaradi epidemiološke situacije z virusom COVID – 19 začetek obratovalne sezone zamakniti. Ker so se razmere nekoliko umirile, smo se odločili, da danes, 20. maja 2020, začenjamo z novo sezono izposoje KAMKOLESA.

Vseeno pa naj vas na tem mestu opozorimo, da ste pri uporabi dosledni in še vedno upoštevate vsa navodila, saj je možnost prenosa okužbe od uporabnika do uporabnika še vedno možna.

Higiena rok je bistvenega pomena za preprečevanje možnosti okužbe, zato je razkuževanje rok obvezno pred in po izposoji kolesa. Je pa pri vožnji s kolesom, s katero si med drugim krepimo telo na svežem zraku, veliko manjša možnost okužbe kot pri ostalih vrstah javnega prevoza.

Nacionalni inštitut za javno zdravje priporoča:

  • pred prevzemom in po oddaji kolesa si temeljito razkužimo roke,
  • ne dotikamo se obraza (še zlasti ne oči, nosu, ust),
  • ves čas vzdržujmo zadostno medosebno razdaljo,
  • deli kolesa, ki se jih najpogosteje dotikamo in so zato najbolj onesnaženi (sedež, krmilo in košara).

Uporabnikom bo na voljo 30 električnih koles, ki si jih bodo lahko izposodili na že vsem dobro poznanim postajah v mestu. Prva postaja je pri nakupovalnem centru Qlandija, druga v neposredni bližini pošte na Duplici, tretja na železniški postaji Kamnik, četrta v bližini Glasbene šole Kamnik, peta na glavni avtobusni postaji v Kamniku in šesta pri Domu Kulture Kamnik. Vsaka postaja ima deset priklopov za kolesa in pet električnih koles.

Enako kot v lanskem letu bodo lahko sistem uporabljali vsi uporabniki s plačano letno članarino. Spremenjeni oziroma dopolnjeni so tudi Splošni pogoji dostopa in uporabe sistema za izposojo električnih koles v občini Kamnik. Občankam in občanom bo še vedno na voljo 14 ur brezplačne izposoje na teden, uporaba sistema pa je dovoljena za starejše od 14 let. Zaradi mnogih težav z vandalizmom v lanski sezoni smo bili primorani v letošnji zaostriti pogoje in uvesti dodatne sankcije za zagotavljanju nemotenega delovanja sistema KAMKOLO. Poleg plačila poškodb, po veljavnem ceniku pooblaščenega serviserja, bomo v letošnjem letu uporabnikom za poškodbe, ki bodo nastale zaradi nevestnega in malomarnega ravnanja zaračunavali tudi pogodbene kazni. Splošni pogoji so objavljeni na spletnih mestih www.kamkolo.si in www.kamnik.si, kjer si lahko občanke in občani preberejo tudi ostale informacije glede sistema KAMKOLO. Uporabniki sistema KAMKOLO z lanskoletno članarino lahko sistem uporabljajo še do konca izteka pogodbe. O poteku članarine, možnostih plačila, prijavi in podaljšanju pogodbe bodo dosedanji uporabniki pravočasno obveščeni. Vsi novi uporabniki pa bodo morali najprej podpisati pogodbo in strinjanje s splošnimi pogoji, kar bodo lahko uredili na Turistično-informacijski točki v Kamniku (Glavni trg 2). Več o splošnih pogojih si lahko preberete TUKAJ.

V času epidemije in ukrepov, ki so nas zadržali znotraj občinskih meja, smo vsepovsod srečevali veliko število kolesarjev vseh starosti in z raznovrstnimi kolesi. Želimo si, da bi se kolesarsko navdušenje občank in občanov Kamnika tudi po vrnitvi v normalne razmere ohranilo in bi s kolesom in seveda tudi našim in vašim KAMKOLESOM opravljali več vsakodnevnih opravkov kot do sedaj. S spremembami naših potovalnih navad bomo vsi skupaj pripomogli k trajnostni mobilnosti in prispevali k zmanjšanju prometa v naši občini.

ZDRUŽIMO MOČI IN POTUJEMO PAMETNO S KAMKOLESOM.

Besedilo: Občina Kamnik
Foto: Občina Kamnik in Kamnik.info

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve