Naslovnica / NOVICE / Župan Marjan Šarec izvajalcem in koncesionarjem svetuje: »Opustite logiko, da je “za občino dobr’«

Župan Marjan Šarec izvajalcem in koncesionarjem svetuje: »Opustite logiko, da je “za občino dobr’«

Župan Marjan Šarec je na svojem spletnem profilu danes objavil odgovor direktorja Gorenjske gradbene družbe, ki je odgovoril na njegovo petkovo elektronsko pošto glede zapletov pri gradnji krožišča na Bakovniku, hkrati pa vsem izvajalcem, ki izvajajo dela na območju občine Kamnik priporočil, naj opustijo logiko, da je, kot je zapisal župan, »za občino dobr’«.

sarec izvajalci

Župan noče biti več strelovod za jezo in nezadovoljstvo občanov zaradi šlamparij izvajalcev in koncesionarjev.

Za komentar ostrega županovega pisma Branku Žiberni, direktorju Gorenjske gradbene družbe d.d., ki smo ga, v prispevku Zaradi šlamparij pri gradnji novega krožišča na Bakovniku je županu Marjanu Šarcu prekipelo, objavili tudi na naši spletni strani, smo omenjeno družbo in direktorja zaprosili tudi sami, vendar njihovega odgovora oz. pojasnil, žal, še vedno nismo prejeli. Je pa odgovor direktorja oz. družbe danes prejel župan, ki je vsebino direktorjevega pisma objavil na svojem družabnem profilu, kjer je zapisal:

“Danes sem prejel odgovor na mojo petkovo elektronsko pošto s strani Gorenjske gradbene družbe d.d. Ker je bilo v javnosti veliko kritik, je prav, da objavim tudi njihov današnji korekten odgovor:”

 

Spoštovani g. župan,

Sprejemamo vaš kritiko našega dela v vaši občini in predvsem na gradbišču Rondo pri LIdlu, smo pa takoj po vašem obvestilu z korektivni ukrepi v organizaciji predmetnega gradbišča zagotovili:

– vodenje del z prisotnostjo inž. Kuhar Aljoše
– strokovnejšo izvedbo del z angažiranjem dodatnih delavcev
– do nedelje nadomestili ves zaostanek pri izvedbi del
– obvestili upravljalca prometne zapore ceste naj ponovno pregleda pravilnost postavitve

Dokončna ureditev z asfaltacijo bo izvedena:

– pločniki v četrtek 14.07.
– prva polovica krožišča 15.07.
– dokončanje v soboto 16.07.

Makadamski del odseka na kanalizaciji skozi sotesko v Tuhinjski dolini bomo do predložitve dokončne ureditve z vaše strani, začasno utrdili z rezkanim asfaltom.

Lepo pozdravljeni!

Branko Žiberna

Iz gornjega odgovora direktorja GGD na županovo pismo gre razbrati, da je županov protest dosegel svoj namen in bo krožišče na Bakovniku dokončano že to soboto, se pa je direktor družbe osredotočil zgolj na dogajanja okrog krožišča na Bakovniku, medtem ko na ostale očitke o slabo in nekvalitetno opravljenih delih ni odgovoril.

zupan izvajalci 5

Župan Marjan Šarec pa je v svojem današnjem zapisu je z javnim virtualnim prstom, razen omenjeni družbi, ki je korektno sprejelo kritiko na račun svojega dela, požugal tudi drugim izvajalcem oz. koncesionarjem, ki so v času njegovega županovanja v občini izvajali oz. še izvajajo dela in jim sporočil, da naj opustijo svojo logiko, da je »za občino dobr’« oz. kot je zapisal: »Na tem mestu sporočam vsem izvajalcem, s katerimi smo imeli opravka v mojih šestih letih županske funkcije in s katerimi bomo še sodelovali, da naj opustijo svojo logiko “za občino je dobr”. Glede na ohlapne normative in meritve, ki pokažejo, da je vse znotraj normativov, čeprav trese in je valovito, bom začel objavljati telefonske številke odgovornih in elektronske naslove. Ne bom s sodelavci nosil krivde za delo, ki ga nekdo ni opravil, ali pa ga je slabo. Velikokrat meritve pokažejo, da je vse v redu, a normativi so očitno precej ohlapni. Zlasti pa to velja za koncesionarje.«

zupan izvajalci 12

Z nekaj branja med vrsticami bi lahko sklepali, da je tokratno opozorilo v največji meri namenjeno Komunalnemu podjetju Kamnik d.d., saj je županu, ki z delom kamniških konunalcev ni vedno ravno najbolj zadovoljen, očitno počasi dovolj, da je strelovod za jezo in nezadovoljstvo občanov, ki svojo jezo zaradi slabo ali sploh neopravljenih del, ki so jih, ali pa bi jih morali, opraviti različni izvajalci in koncesionarji, stresajo na župana.

zupan izvajalci 3

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve