Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Lokalne volitve 2018 / Županski kandidat Matjaž Zorman je skočil v politične vode

Županski kandidat Matjaž Zorman je skočil v politične vode

V petek je, po spektakularnih skokih z lovske opazovalnice v Eko resortu, svojo župansko kandidaturo, brez vseh potrebnih dovoljenj, naznanil tudi županski kandidat Matjaž Zorman.

O tem, da se bo za položaj župana Občine Kamnik potegoval tudi Matjaž Zorman, ki z Eko resortom, enim najbolj zanimivih, odmevnih ter hkratih tudi razvpitih turističnih projektov na Kamniškem, že kar nekaj časa dviguje prah, se je govorilo že dlje časa.

 

So pa govorice svojo potrditev dobile v petek popoldne, ko je Matjaž Zorman, direktor družbe Palmieri, po spektakularni predstavi skokov v vodo z domnevno največje lovske opazovalnice na svetu, svojo župansko kandidaturo naznanil tudi javnosti in predstavnikom medijev.

Pod sloganom »Odprimo Kamnik v svet«, pa je Matjaž Zorman svojo župansko kandidaturo napovedal domala povsem v svojem slogu. Namesto svojega županskega programa je namreč predstavil še eno izmed številnih težav in birokratskih preprek, s katerimi se Eko resort srečuje pri svojem delu.

 

Občina Kamnik je namreč Eko resortu nedavno tega izdala negativno odločbo za občasno čezmerno obremenjevanje okolja s hrupom, tako da je Matjaž Zorman, z uporabo ozvočenja, tudi svojo župansko kandidaturo, skupaj s spremljevalno prireditvijo, na nek način naznanil brez vseh ustreznih oz. potrebnih dovoljen.

Po besedah Zormana, so prav tovrstne birokratske odločitve tiste, ki ga ženejo v boj za mesto župana Kamnika oz. kot je dejal: “V kolikor mi uspe s kandidaturo, takih odločb ne bo več.”

Matjaž Zorman, čigar kandidatura je zaenkrat zgolj napovedana, ne pa tudi  že uradno vložena, bo na volitvah nastopil kot županski kandidat Slovenske demokratske stranke.