Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Lokalne volitve 2014 / Zvonimir Kolenik, županski kandidat SD

Zvonimir Kolenik, županski kandidat SD

Zvonimir Kolenik Foto: FB profil županskega kandidata

Fotografija: FB profil županskega kandidata

Zvonimir Kolenik, 12.3.1958, Šmarca, Zelena pot 8, 1241 Kamnik SD – SOCIALNI DEMOKRATI

Županski kandidat Socialnih demokratov, po izobrazbi inženir elektrotehnike. univerzitetni diplomirani organizator, poročen, oče treh otrok, zaposlen kot uradnik, je zapisano na FB profilu SD Kamnik. Verjetno gre za županskega kandidata z najbolj skopo predstavitvijo, saj prav dosti podatkov o njem ni moč najti niti na spletu, sam kandidat pa je, kljub temu, da je predsednik KS Šmarca in svetnik v Svetu občine Kamnik, dokaj neznan, oz. neprepoznaven, če seveda izzvzamemo njegovo lokalno skupnost v katero se je, kot priseljenec, očitno več kot dobro vklopil in vživel. Šmarčani so Šmarčani očitno prepoznali prednosti njegovega poznavanja upravnih in drugih birokratskih postopkov, s katerimi si belijo glave navadni državljani in predsedniki drugih krajevnih skupnosti in katerih poznavanje omogoča hitrejše in lažje izvajanje zadev.

Na kratkem srečanju ob predstavitvi, ki jo je imel s strankarskimi kolegi v soboto na Šutni – zna trdno stisniti roko – je naredil vtis pragmatičnega človeka, ki ve kaj hoče in kakšne so njegove realne možnosti. Zaveda se, da nima nobene prave možnosti za zmago, vendar je njegova kandidatura dobrodošla pomoč za promocijo svetniške liste na kateri, kot nosilec liste, kandidira tudi sam. Zadovoljiv prvi vtis, ki pa je najbrž premalo, da bi mu volivci, ki ga osebno ne poznajo, namenili svoj glas.

Ob večji prepoznavnosti in ob morebitni skupni podpori kamniških levo-sredinskih strank, bi bil mogoče, čez mandat ali dva, lahko resen kandidat za kamniškega župana, če bi mu Kamničani seveda odpustili, da na svet ni prijokal nekje pri izviru Kamniške Bistrice, pod malograjsko kapelo, ali pod Menino planino. Mogoče mu je v prednost to, da peče odličen orehov kruh, ki ga je postregel tudi na predstavitvi.