Naslovnica / ŠPORT / 12-urni nogometni maraton v Lasenem

12-urni nogometni maraton v Lasenem

Na športnem igrišču v Lasenem, ki leži v najmanjši kamniški krajevni skupnosti KS Pšajnovica, sta reprezentanci Tuhinjske doline in Črnega grabna v soboto odigrali 12 urni nogometni maraton.

Na maratonski nogometni tekmi, ki jo je, ob veliki pomoči krajanov in precej truda organiziral Srečo Dacar, se je ob brezhibni organizaciji prireditve pomerilo 60 nogometašev, ki so od 8. do 20. ure neprekinjeno igrali nogomet.

Tekma je bila zabavna in z obilo dobrega nogometa, vse skupaj pa je potekalo kot družabna športna prireditev, na kateri so se medsebojno pomerile združene tuhinjske nogometne reprezentance: Laseno Team, ŠD Motnik, ŠD Tuhinj, ŠD Šmartno ter združene ekipe iz sosednjega Črnega grabna: Antimon, ŠD Blagovica, ŠD Krašnja, ŠKD Trnjava, ŠD Zlato polje.

Ekipe so se zaradi lažje organizacije, nenazadnje pa tudi zaradi precejšnjega napora, menjavale na vsako uro, po celodnevnem igranju nogometa, pa je, z razmeroma tesnim rezultatom 90:86, slavila združena reprezentanca Črnega grabna, ki je prejela prehodni pokal, kar pomeni, da se bodo nogometaši obeh dolin zagotovo znova srečali prihodnje leto.