Naslovnica / KULTURA / 70 let smeha in/do solz v Tuhinjski dolini

70 let smeha in/do solz v Tuhinjski dolini

Kulturno društvo Tuhinj v letošnjem letu praznuje 70-letnico ustvarjanja. Ob tem jubileju smo pripravili poseben kulturni vikend, kjer se bo v štirih dneh zvrstilo nekaj dogodkov v čast jubileju. Dogodki se bodo odvijali pod velikim šotorom na športnem igrišču v Zgornjem Tuhinju.

ČETRTEK, 15. 9. 2022

Kulturni vikend bo ob 20h odprl Andrej Šifrer, slovenski pevec, kantavtor in skladatelj zabavne glasbe. Na koncertu »NIČ proti VEČnosti« bo praznovanje svojega 70. rojstnega dneva pridružil prazniku kulturnega društva. V našo družbo bo pripeljal domače in tuje goste, ki so z njim delili prehojeno glasbeno pot. To bo res izjemna priložnost, da se bomo v enem samem večeru naužili vrhunske glasbe, izjemnih besedil in dinamičnih nastopov.

Cena vstopnice je: 15 €, svoj sedež pa si lahko rezervirate vnaprej na št. 031 414 978.

PETEK, 16. 9. 2022

V petek se bomo družili ob filmskem večeru. Ob 20h se bo začel predvajati večkrat nagrajeni film Orkester, ki je delo zagorskega režiserja Matevža Luzarja. Vstop na dogodek je prost, smeha pa zanesljivo ne bo manjkalo.

SOBOTA, 17. 9. 2022

V soboto bodo na svoj račun prišli tako otroci kot tudi starejši.

Otroci so lepo vabljeni na pravljično popoldne. Zbor bo ob 16h na igrišču, od tam pa se bomo sprehodili do starega župnišča, kjer bo v čarobnem okolju in pravljičnem vzdušju poskrbljeno za vse, ki uživajo ob poslušanju pravljic. Pravljice bo pripovedovala vzgojiteljica Ljuba Lajmiš. Vstop je prost.

Ob večernih urah pa bodo prišli na svoj račun vsi ljubitelji gledaliških iger. Domača mladinska sekcija ob 20h premierno prihaja na oder s komedijo DOHODNINA. (Priredba dela Jeana Jacquesa Bricaira)

Pavel Breznik, direktor reklamne agencije, prijavi davčnemu uradu izmišljeno ženo, šest otrok in hromo mater, da mu ne bi bilo treba plačati preveč dohodnine. Ko se najavi davčna inšpekcija, z butlerjem Fernandom skušata rešiti kritično situacijo tako, da v krogu znank in znancev poiščeta začasne družinske člane. Ko čez dva dni pride v hišo davčni inšpektor Tine Dacar, mu direktor predstavi perfektno družinsko življenje. Perfektno? No, tako enostavno pa to ne gre!

V režiji Eve Kožlakar na oder poleg nje prihajajo še Danijel Kirn, Žan Ticijan Dolar, Matic Hribar, Monika Jeglič, Neža Lanišek in Tomaž Pirš.

NEDELJA, 18. 9. 2022

Kulturni vikend se bo zaključil s slavnostnim kosilom s kulturniki. Dogodek se bo pričel odvijati ob 12. uri. Kosilo bo otvorjeno s kratkim kulturnim programom, katerega osrednji del bo namenjen predstavitvi zbornika, ki je izšel ob 70- letnici društva. Na svečanost je povabljen tudi župan občine Kamnik, g. Matej Slapar. Ostali se ga lahko udeležite po predhodnih prijavah do 10. 9. 2022 na številko 041 278 709. Cena kosila s pijačo je 25 €.

Kulturno društvo Tuhinj