Naslovnica / NOVICE / Agresivnost in nestrpnost v prometu

Agresivnost in nestrpnost v prometu

Nestrpnost in agresivnost v prometu se kaže na različne načine, nekateri vozniki pa se, iz kdo ve kakšnih razlogov, ne zmenijo nit za prometno signalizacijo.

Na enega izmed takšnih, domala značilnih prizorov prometne nestrpnosti, smo pred dnevi naleteli na mostu prek reke Kamniške Bistrice v Stranjah, kjer sta dva voznika, ki sta se srečala oz. »zataknila« na mostu, povzročila ker precejšen prometni zamašek.

Voznik osebnega vozila, ki je prek mostu pripeljal s prednostne strani, se pravi iz Stranj, je prevozil že kake tri četrtine mostu, pot preko mostu pa mu je blokiral agresivno trmast voznik manjšega tovornjaka, ki je na most, kljub jasni prometni signalizaciji, zapeljal iz smeri Godiča.

Tovrstni prizori so na omenjenem mostu domala vsakodnevni, ampak tokrat sta si voznika, za dokazovanje svojega prav in  spopad egov vzela nekaj več časa kot običajno, pri tem pa si, v veselje gostov bližnje okrepčevalnice, izmenjala še nekaj, za te primere običajnih, sočno vljudnostnih prometnih fraz.

Vse skupaj je trajalo kar nekaj minut, zato se je na obeh straneh mostu nabrala prav lepa kolona, ki bi se, ob nepopustljivi vzrajnosti obeh voznikov, utegnila razvleči vse od Kamnika do Črnivca, če bi nesmiselno trmastega cestnega onegavljenja ne bilo dovolj tudi ostalim voznikom, ki so vozniku manjšega tovornjaka priporočili takojšnjo nekajmetrsko vzratno vožnjo in podroben ogled prometnih znakov, ki jasno zapovedujejo, da mu večje vozilo ne še daje prednosti.