Naslovnica / NOVICE / Bo občinska uprava oz. stranka LMŠ danes uspela ustoličiti svojega favorita za direktorja ZTŠK Kamnik?

Bo občinska uprava oz. stranka LMŠ danes uspela ustoličiti svojega favorita za direktorja ZTŠK Kamnik?

Na razpis za direktorja/direktorico Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik sta prispeli le dve popolni oz. resni prijavi, svet omenjenega zavoda, za katerega se zdi, da je zgolj nekakšen marionetni podaljšek trenutnega vodstva občinske uprave oz. stranke LMŠ, pa bo z obema prijavljenima kandidatoma danes opravili razgovor ter morebiti izbral celo novega direktorja oz. direktorico.

Kakih posebnih presenečenj na današnji seji sveta zavoda najbrž ne gre pričakovati, kajti v primeru, da se člani sveta ZTŠK Kamnik, že zaradi načelnosti in lastne verodostojnosti, ne bodo zoperstavili precej prozornim igricam trenutnega vodstva občine oziroma, bolje rečeno, stranke Marjana Šarca, bo le-tej, po vseh zapletih in blamažah, na položaj slednjič  uspelo ustoličiti »svojega človeka«.

Med Kamničani je namreč že dlje časa prisotno prepričanje, da želi poslavljajoča se občinska oblast oz. traenutno še vladajoča stranka LMŠ na vodilni položaj enega izmed ključnih kamniških javnih zavodov na vsak način ustoličiti dr. Tomaža Simetingerja, ki mu je omenjena stranka, potem ko ga (še) ni uspela prikorititi na položaj ob državnih jaslih, zaradi izdelave kulturnega programa in pomoči pri državnozborskih volitvah, na nek način še vedno »dolžna uslugo«.

Prvi poskus njegovega ustoličenja na položaj direktorja ZTŠK Kamnik se je namreč izjalovil zaradi domala banalne napake oz. površnosti, saj je kot kandidat oddal nepopolno vlogo, vendar je, ob pomoči sveta zavoda, ki v prvem izbornem krogu ni izbral nobene izmed sicer povsem solidnih kandidatk, dobil priložnost za popravni izpit, le malo zatem pa je bil, ker naj bi bilo to nujno za izpeljavo (izjemno dragih) letošnjih narodnih noš, imenovan tudi za vršilca dolžnosti direktorja.

Da se preveč ne ponavljamo, si lahko več o tem preberete v preteklih prispevkih, ki smo jih na naših straneh namenili tej temi:

Po naših podatkih, ki so sicer preverjeni, vendar neuradni, naj bi se trenutni vršilec dolžnosti, ki mu sporno dogajanje zagotovo dela medvedjo uslugo, poleg še ene izmed obeh kandidatk, ki sta se za mesto direktorice neuspešno potegovali že v prvem izboru, na razpis ponovno prijavil.

Naj pa ob tem dodamo, da so zaposleni z delom dr. Tomaža Simetingerja, kot vršilca dolžnosti, povečini zadovoljni, saj naj bi, po mnenju nekaterih izmed njih, svoje delo opravljal dobro- Žal pa zadovoljstvo zaposlenih v zavodu, s katerega delom so občani vse bolj kritični in celo odkrito nezadovoljni, najbrž ni zadostno merilo uspeha. Občani bi bili bržkone precej bolj zadovoljni, če bi vršilec dolžnosti oz. direktor zavoda zaposlene »gonill kot bog meglo«, sam zavod pa bi deloval tako, kot to pričakujejo in zahtevajo občani, ki se jim, poleg vsega ostalega, smilijo tudi turisti, ki nemalokrat zaman trkajo na vrata zaprtega Tica z neprimernim delovnim časom.

Ena izmed večjih prednosti, ki jo omenjajo zaposleni pri delu vršilca dolžnosti direktorja, naj bi bila tudi ta, da so se zmanjšale težave, ki so jih pred tem imeli pri komunikaciji in delu z uradnicami v občinski upravi, ki naj bi mu, kot nam je bilo rečeno, domala »jedle z roke«. To pa zagotovo ni izkušnja, ki bi jo lahko z njim delili tudi drugi direktorji kamniških javnih zavodov, ki morajo, vsaj nekateri izmed njih, za »žegen občine« prositi izdatke nad 250 €, ki jim občinska uprava samovoljno in brez njihovega soglasja, razporeja in zapravlja že dodeljena sredstva, ali pa se, kot mora to početi v.d. Zavoda samostan Mekinje, ob prihodu in odhodu iz službe telefonsko celo »štempljati« oz. javljati vodji oddelka za družbene dejavnosti Tini Terček, ki se na listi LMŠ-ja, domala družinsko, podaja v boj za položaj mestne svetnice v Ljubljani.

Kako in kaj se bodo člani sveta Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik odločili na današnji seji bo bržkone znano že zvečer. Odločitev bo v največji meri v rokah posameznih članov sveta, ki se bodo seje sploh udeležili, naj pa poudarimo, da je večina med njimi (5 članov) v svet imenovana s strani Občine Kamnik. Vključno s predsednico sveta Martino Jerše, ki je pred imenovanjem v svet zavoda leta 2012 domala ni bilo moč zaslediti v kamniškem občinskem oz. javnem življenju, je pa imela pa dobre »LMŠ-jevske kvalifikacije«, saj je bližnja soseda LMŠ-jeve svetnice in predsednice občinske komisije za volitve in imenovanja, zdaj pa tudi nadomestne poslanke Karle Urh, zaposlena pa je v podjetju Sodexo, v katerem si je pred podžupanovanjem kruh služil tudi LMŠ-jev podžupan Igor Žavbi. Seveda imajo člani sveta zavoda tudi tokrat možnost, da ne izberejo nobenega izmed obeh prijavljenih kandidatov, kar pa bi bilo, glede na večinsko sestavo sveta, predvsem pa na poprejšnje dogajanje, najbrž precejšnje presenečenje.

V vsakem primeru novemu direktorju oz. direktorici Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, če bo seveda le-ta izbran/a danes, ne bo najlažje, saj so občani z delom omenjenega zavoda, bržkone tudi upravičeno, že dlje časa vse bolj nezadovoljni, obenem pa bo občanom najbrž potrebno podrobneje pojasniti tudi to, zakaj je letošnja  izvedba tridnevnega festivala Dnevi narodnih noš stala kar 106.000 evrov. Za podatke o stroških Dnevov narodnih noš smo sicer zaprosili že prejšnji ponedeljek, pričakujemo pa, da jih bomo, kot smo v naši občini nakko že vajeni, prejeli šele potem, ko bo svet zavoda odsejal svoje.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve