Naslovnica / ŠPORT / Calcitovci bodo letos organizirali dve veliki kolesarski prireditvi

Calcitovci bodo letos organizirali dve veliki kolesarski prireditvi

Kamnik bo v sezoni 2016 gostil dve večji kolesarski dirki, kar je sicer za eno manj kot v lanski, vendar bosta ti dve toliko bolj pomembni. Calcit Bike Teamu so za 23. aprila zaupali dirko za pokal Slovenije v olimpijskem krosu, ki bo hkrati tudi mednarodna dirka prve kategorije (UCI C1), 20. in 21. avgusta pa bo še dirka serije SloEnduro, ki bo hkrati državno prvenstvo v tej disciplini.

Tekmovalci v krosu sezono na domačih tleh začenjajo 28. marca v Vrtojbi, kjer bo dirka Griči XC. Pred kamniško bo še ena, in sicer 9. aprila v Ledinah. Po 19. Kamniškem krosu bo 29. maja gorske kolesarje gostila Žirovnica, 12. junija pa se selijo na Hrvaško, kjer bo dirka v Samoboru – ta bo štela za točke slovenskega pokala, hkrati pa bo mednarodna dirka prve kategorije. V Kočevju bo 18. junija državno prvenstvo, dan kasneje pa prav tu še državno prvenstvo v maratonu. Teden dni kasneje se bo pokal Slovenije gostil na Roglo, kjer bo mednarodna dirka druge kategorije (UCI C2). Do konca sledijo še XC Leše (24. julij), XCC Črni Vrh (20. avgust), ki bo tudi zadnja dirka za starejše kategorije, mladi pa bodo dirkali še v dveh krajih, 10. septembra v Ravnah na Koroškem in 3. oktobra v Mengšu.

Kamnik je lani gostil dirko serije SloEnduro 4fun, tokrat je ena od šestih dirk v treh državah koledarja SloEnduro. Državno prvenstvo bo 20. in 21. avgusta, preostale dirke so v Trstu (9. in 10. april), Cerknem (28. in 29. maj), Bovcu (25. in 26. junij), v Ravnah oziroma Prevaljah (29. in 30. julij) ter hrvaškem Grožnjanu (15. in 16. oktober).

Calcit Bike Team