Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Manj novih okužb kot dan pred tem, prva primera pa tudi v Gornjem Gradu in na Jezerskem

COVID-19: Manj novih okužb kot dan pred tem, prva primera pa tudi v Gornjem Gradu in na Jezerskem

Včeraj, 8. oktobra 2020, je bilo med prebivalci občine Kamnik odkritih manj okužb kot dan pred tem, vseeno pa število okuženih v sosednjih in bližnjih občinah, še posebej v občini Domžale, še vedno vztrajno narašča. Doslej nasploh prvi okužbi med občani, pa so včeraj odkrili tudi v občinah Jezersko in Gornji Grad.

Po podatkih Ministrstva za zdravje oz. sledilnika COVID-19 sta bili včeraj med občani občine Kamnik potrjeni dve novi okužbi z novim koronavirusom, ker sta dva občana okužbo že prebolela, pa število aktivnih primerov okužbwe ostaja 47.

Precej več, in sicer 8 novih primerov so včeraj zabeležili med prebivalci občine Domžale, kjer pa se, na račun že prebolenih okužb, število aktivnih primerov prav tako ni bistveno zvišalo in trenutno znaša 63 primerov.

Naj za primerjavo navedemo, da je bilo v zadnjih sedmih dneh v občini Domžale odkritih oz. potrjenih 40 novih primerov okužbe, medtem ko je bilo v Kamniku le-teh v zadnjem tednu 22. V zadnjih dveh tednih pa je bilo novoodkritih okužb med občani občine Domžal 63, med prebivalci občine Kamnik pa 47.

Novoodkrite okužbe občanov so včeraj zabeležili tudi v še nekaterih sosednjih in bližnjih občinah, in sicer tri primere v Vodicah in Zagorju, dva v Cerkljah, po enega pa še v občinah Komenda, Moravče ter tudi v občinah Jezersko in Gornji Grad, kjer sta včerajšnji potrjeni okužbi nasploh prvi doslej. Tako je občina Solčava od včeraj edina občina v naši regiji, v kateri še ni bila odkrita oz. potrjena okužba z novim koronavirusom.