Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Praznična nedelja je bila najbolj kužna v “veliki” občini Kamnik

COVID-19: Praznična nedelja je bila najbolj kužna v “veliki” občini Kamnik

V nedeljo je bilo največ novih okužb potrjenih med prebivalci občine Kamnik, katere velikost nam bo od jutri naprej, ko v veljavo znova stopi prepoved gibanja med občinami, prišla še kako prav, saj se bomo njeni prebivalci, za razliko od občanov iz sosednjih, povečini precej manjših občin, kjer je bilo v nedeljo prav tako odkritih kar nekaj okužb, najbrž počutili precej manj utesnjeno.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bilo včeraj, v nedeljo, 25. 10. 2020, največ novookuženih občanov odkritih na območju občine Kamnik, saj je bilo s testiranjem potrjenih 43 novih primerov okužbe z novim koronavirusom med občani, število aktivnih primerov pa je poskočilo na 334 primerov.

Kar precej, vendar občutno manj, kot v preteklih dneh, je bilo novih okužb potrjenih v sosednjih Domžalah, kjer so včeraj potrdili 24 novih primerov okužbe, imajo pa pri naših južnih sosedih še vedno zabeleženih 564 primerov aktivnih okužb med občani.

V preostalih sosednjih oz. bližnjih občinah je bilo na praznično nedeljo potrjenih nekaj manj okužb, kar bi morda lahko pripisali tudi manjšemu številu opravljenih testov, vseeno pa, glede na to, da gre povečini za razmeroma majhne občine, število novoodkritih okužb ni nezanemarljivo.

Po 6 novih okužb je bilo včeraj, 25. 10. 2020, odkritih med prebivalci občin Cerklje, Komenda in Mengeš, 5 v Šenčurju, 4 so potrdili v Zagorju, 3 v Lukovici, 2 v Preddvoru in Vodicah, po eno pa v občinah Moravče, Vransko in Gornji Grad.

Kot najbrž že veste, je od jutri dalje, razen s policijsko uro, gibanje ljudi, ob nekaj izjemah, z vladnim odlokom ponovno prepovedano gibanje med občinami, obenem pa posamezni predstavniki vlade državljane pozivajo, naj se v prihodnjih, počitniško-prazničnih dneh, podobno kot pomladi, raje zadržujejo bolj doma, domove pa zapuščajo le, če je to nujno potrebno.