Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Prva smrtna žrtev koronavirusa v občini Kamnik

COVID-19: Prva smrtna žrtev koronavirusa v občini Kamnik

Po »koronsko« dokaj obetavni nedelji, tekom katere je bilo, v primerjavi s prejšnjimi dnevi, potrjenih zgolj za prgišče novih okužb, je v Domžalah in Kamniku nastopil še en precej kužen ponedeljek, v katerem je bila, žal, zabeležena tudi prva smrtna žrtev novega koronavirusa v občini Kamnik.

Potem, ko je bilo v nedeljo med prebivalci občin Kamnik in Domžale potrjenih občutno manj novih okužb, kot v preteklih dneh, se je število novookuženih občanov v ponedeljek v Domžalah, Kamniku, Mengšu, Cerkljah in Komendi znova povečalo. Je pa vseeno obetavno, da se počasi vendarle zmanjšuje število  aktivnih primerov okužbe.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bila minula nedelja, predvidoma zaradi manjšega števila opravljenih testov, »koronsko precej mirna«, saj je bila med občani Kamnika potrjena zgolj ena nova okužba, medtem ko so jih v Domžalah zabeležili pet, kar pa je vseeno nekajkrat manj, kot v preteklih dneh.

Precej manj novih okužb je bilo v nedeljo, 8. novembra 2020, potrjenih tudi med prebivalci ostalih sosednjih in bližnjih občin: po 3 v občinah Moravče in Cerklje, po 2 v Zagorju in Preddvoru, po eno pa, tako kot v Kamniku, še na Jezerskem in v Trzinu.

Prva smrtna žrtev novega koronavirusa na Kamniškem

Da pa novi koronavirus, zahvalni nedelji in skorajšnjemu Martinovemu čudežu navkljub, še ne bo kar tako izpuhtel iz naših krajev, se je izkazalo že včeraj, v ponedeljek, 9. novembra 2020, ko je bilo v sosednjih Domžalah potrjenih 27 novih primerov okužbe med občani, v Kamniku pa 25. Žal pa je bila na Kamniškem, zaradi posledic bolezni, ki jo povzroča virus COVID-19, sodeč po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19, zabeležena tudi prva smrtna žrtev.

Navkljub na novo potrjenim okužbam in prvi kamniški smrtni žrtvi, pa nam je lahko v manjšo tolažbo vsaj podatek, da se je število trenutno zabeleženih aktivnih primerov, po podatkih Ministrstva za zdravje, v obeh omenjenih občinah tekom vikenda kar precej zmanjšalo, in sicer na 456 aktivnih primerov okužbe v Domžalah, in na 438 aktivnih primerov okužbe v Kamniku. Razveseljiv pa je tudi podatek, da v Domu starejših občanov v zadnjih dveh dneh, kljub številnim dodatno opravljenim testiranjem, niso odkrili nobenega novega primera okužbe, kar vzbuja upanje, da jim je širjenje okužb uspelo uspešno zajeziti.

Novi primeri okužb včeraj, 9. 11. 2020, potrjeni tudi med prebivalci nekaterih preostalih sosednjih in bližnjih občin, pri čemer so potrdili 7 novih okužb pri občanih v Mengšu, 6 v Cerkljah, 5 v Komendi, 4 v občini Nazarje, po 3 v občinah Zagorje in Šenčur, po 2 v občinah Trzin in Gornji Grad, po 1 novo okužbo prebivalcev pa še med občani občin Vransko, Lukovica, Moravče in Preddvor.