Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Prva žrtev virusa v Lučah, precej novih okužb pa v občinah Zagorje, Kamnik, Domžale, Preddvor, Lukovica, Šenčur in Gornji Grad

COVID-19: Prva žrtev virusa v Lučah, precej novih okužb pa v občinah Zagorje, Kamnik, Domžale, Preddvor, Lukovica, Šenčur in Gornji Grad

V četrtek, 10.12.2020, je bilo največ novih primerov okužbe s COVID-19 potrjenih med prebivalci občin Zagorje, Kamnik, Domžale, Preddvor, Lukovica, Šenčur in Gornji Grad, medtem ko so v občini Luče zabeležili prvo smrtno žrtev s COVID-19.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bilo v četrtek, 10. 12. 2020, med občani občine Kamnik potrjenih 19 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, ob tem pa se je nekoliko povečalo tudi število aktivnih primerov okužbe med prebivalci naše občine, in sicer na 257 primerov.

Od začetka epidemije je bila okužba s COVID-19 potrjena pri 1636 občankah in občankah oz. pri 5,467% vseh prebivalcev občine Kamnik. 1361 oseb je okužbo že prebolelo, v zadnjih sedmih dneh, v katerem je bila okužba usodna za 5 občank in občanov Kamnika, pa se je število umrlih s COVID-19 v naši občini povečalo na 18 oseb.

Na območju občine Domžale, v kateri je bilo včeraj na novo potrjenih 13 primerov okužbe, je bila doslej okužba potrjena pri 1938 občankah in občanih (5,284%), 1646 oseb je okužbo že prebolelo, 266 prebivalcev je še aktivno okuženih, od začetka epidemije pa je v domžalski občini umrlo 26 oseb s COVID-19.

Med prebivalci občine Mengeš je trenutno zabeleženih 71 aktivnih primerov okužbe, od katerih je bilo včeraj na novo potrjenih 6 primerov. Doslej je bila okužba s COVID-19 potrjena pri 502 občankah in občanih mengeške občine (6,064%), 410 oseb je okužbo že prebolelo, 21 okuženih oseb pa je umrlo.

Po uradnih podatkih so 4 nove primere okužbe včeraj potrdili tudi med prebivalci občine Komenda, v kateri je bilo do četrtka, 10.12.2020, potrjenih 285 primerov okužbe oz. pri 4,462% vseh prebivalcev občine. Doslej je  248 oseb je okužbo že prebolelo, trenutno je 34 občank in občanov še potrjeno oz. aktivno okuženih, 3 osebe pa so umrle.

V občini Lukovica je bilo včeraj potrjenih 8 novih primerov okužbe. V omenjeni občini je bila od začetka epidemije okužba potrjena pri 352 osebah oz. pri 5,976% vseh prebivalcev občine. Od tega so 303 osebe okužbo že prebolele, 47 oseb je še aktivno okuženih, 2 osebi pa sta umrli.

Število aktivnih primerov okužbe v občini Moravče se je, s 5. novimi primeri, ki so bili potrjeni v četrtek 10.12.2020, znova nekoliko povečalo, in sicer na 49 primerov. Okužba z novim koronavirusom je bila doslej v Moravčah potrjena pri 291 občankah in občanih (5,340%), pri čemer je 239 oseb okužbo že prebolelo, umrle pa so 3 osebe.

Zelo veliko, in sicer kar 30 novih primerov okužbe s COVID-19 je bilo včeraj potrjeno tudi med občani sosednje občine Zagorje, v kateri je bila doslej okužba potrjena pri 736 osebah (4,477%). Od tega je 548 oseb okužbo že prebolelo, 171 oseb je še aktivno okuženih, v Zagorju pa je doslej s COVID-19 umrlo 17 oseb.

Med občani občin Vransko in Nazarje so včeraj potrdili po en nov primer okužbe, v občinah Solčava in Luče po 2 nova primera, žal pa so včeraj v občini Luče zabeležili tudi prvi primer smrti občana s COVID-19.

Precej več, in sicer kar 7 novih primerov, je bilo včeraj potrjenih med prebivalci občine Gornji Grad, v kateri je trenutno aktivno okuženih še 30 oseb. Doslej je bila med občani občine Gornji Grad okužba  potrjena pri 88-ih osebah oz. pri 7,068% vseh prebivalcev občine, od katerih je 175 občank in občanov okužbo že prebolelo, 49 aktivno okuženih oseb jo še preboleva, doslej pa so s COVID-19 umrli tudi trije tamkajšnji občani.

Novi primeri okužb so bili v četrtek, 10.12.2020, potrjeni tudi v sosednjih in bližnjih gorenjskih občinah. Največ v občini Preddvor, v kateri so včeraj potrdili 10 novih primerov okužbe, kar je za občino z vsega 3714 prebivalci kar precej. Doslej je bila okužba z novim koronavirusom v Preddvoru potrjena pri 334 osebah oz. pri  8,993% vseh tamkajšnjih prebivalcev, 237 oseb je okužbo že prebolelo, 92 oseb je še potrjeno okuženih, s COVID-19 pa je v omenjeni občini umrlo 5 oseb.

V občini Šenčur je bilo včeraj potrjenih 7 novih primerov okužbe s COVID-19, v Cerkljah 5, med občani Vodic in Trzina sta bila potrjena 2 nova primera, ena nova okužba pa je bila potrjena tudi pri prebivalcu občine Jezersko.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve