Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Rekordno število novih okužb v Domžalah in Lukovici, zelo resno pa tudi v Kamniku, Komendi, Cerkljah, Mengšu in Moravčah

COVID-19: Rekordno število novih okužb v Domžalah in Lukovici, zelo resno pa tudi v Kamniku, Komendi, Cerkljah, Mengšu in Moravčah

Število novopotrjenih okužb je včeraj domala zbezljalo v Domžalah in Lukovici, nič kaj dosti bolje pa ni niti v Kamniku, Komendi, Cerkljah, Mengšu in Moravčah ter ostalih sosednjih in bližnjih občinah.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bilo včeraj, 21. 10. 2020, med prebivalci občine Domžale potrjenih kar 66 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, pri čemer se je število aktivnih okužb med občani sosednje občine povečalo na 367 primerov.

Zelo velik porast novih okužb, upoštevaje velikost občine in število prebivalcev, so včeraj zabeležili tudi v občini Lukovica, kjer je bilo odkritih kar 18 novih okužb med občani, število aktivnih okužb pa je poskočilo na 55 aktivnih primerov.

Med prebivalci občine Kamnik je bilo, po podatkih Ministrstva za zdravje, včeraj potrjenih 24 novih okužb, trenutno pa je v naši občini zabeleženo 189 aktivnih primerov okužbe med občani.

Zaskrbljujoče hitro število okuženih občanov narašča tudi v preostalih sosednjih in bližnjih občinah; v občini Cerklje je bilo včeraj odkritih 12 novih primerov (69 aktivnih okužb), prav tako 12 na novo okuženih občanov so včeraj zabeležili tudi v občini Mengeš (76 aktivnih primerov), 11 novih primerov pa je bilo včeraj potrjenih tudi med občani občine Komenda, kjer je trenutno okuženih 50 občank in občanov.

V občini Moravče je bilo včeraj potrjenih 10 novih okužb med občani, število aktivnih primerov okužbe, pa se je povečalo na 67 primerov.

8 novih okužb je bilo včeraj odkritih tudi v Zagorju, 6 v Vodicah, 5 na Vranskem, 4 v Preddvoru, 2 v Lučah, posamične primere potrjene okužbe pa so zabeležili še v občinah Trzin, Nazarje in Gornji Grad.