Naslovnica / NOVICE / COVID-19: V Domžalah je virus zahteval že 26 življenj, v Mengšu 20, v Kamniku pa 12

COVID-19: V Domžalah je virus zahteval že 26 življenj, v Mengšu 20, v Kamniku pa 12

Žal vse kaže, da utegne Miklavž marsikateremu občanu prinesti okužbo z novim koronavirusom, saj v zadnjih treh dneh žal ni bilo moč opaziti, da bi se število novoodkritih okužb v Kamniku, Domžalah ter preostalih sosednjih in bližnjih občinah bistveno zmanjševalo.

Ne glede na to, če so preventivi ukrepi legalni ali ne, očitno ne zaležejo prav dosti oz. ne dovolj, kajti v zadnjih treh dneh je bila, po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19, med prebivalci občine Kamnika in sosednjih občin znova potrjenih vrsta novih okužb.

Po podatkih Ministrstva za zdravje je bil v Kamniku v zadnjih treh dneh najbolj kužen četrtek, 3. 12. 2020, ko je bilo na novo potrjenih kar 33 novih okužb, 25 jih je bilo potrjenih v sredo, še 18 novih primerov pa tudi včeraj, v petek, 4. 12.2020, zaradi česar je število aktivnih okužb v naši občini znova naraslo na prek tristo primerov.

Od začetka epidemije je bila okužba s COVID-19 potrjena pri 1545 prebivalcih občine Kamnik, 1229 oseb je okužbo že prebolelo, po uradnih podatkih pa so v občini Kamnik trenutno potrjeno okuženi še 304-je občani in občanke. Žal je virus do petka, 4. 12. 2020, zahteval tudi življenje dvanajstih oseb iz naše občine.

Med prebivalci občine Domžale je bila v zadnjih nekaj dneh najbolj kužna sreda, 2. 12. 2020, ko je bilo potrjenih kar 42 novih okužb, 21 novih okužb so v Domžalah potrdili tudi v četrtek, še 21 pa v petek. Od začetka epidemije je bila med občani domžalske občine okužba potrjena pri 1542 osebah, 1843 oseb je okužbo že prebolelo, trenutno jo 275 oseb še preboleva, okužba s COVID-19 in z njo povezane posledice bolezni, ki jo virus povzroča, pa je bila usodna za 26 oseb.

Zelo visok krvni davek je okužba z novim koronavirusom terjala tudi med prebivalci občine Mengeš, v kateri je doslej umrlo že 20 oseb, trenutno pa imajo v sosednjem Mengšu zabeleženih še 64 aktivnih primerov okužbe. Od začetka epidemije je bila okužba z novim koronavirusom potrjena pri 469 občankah in občanih občine Mengeš, 385 oseb pa je okužbo že prebolelo, v zadnjih treh dneh pa je bilo potrjenih 19 novih primerov okužbe s COVID-19.

Med sosednjimi občinami, ki izstopajo po velikem številu smrtnih žrtev zaradi okužbe s COVID-19, je tudi občina Zagorje ob Savi, kjer so doslej izgubili 17 občank in občanov. Trenutno imajo v omenjeni občini še 181 aktivnih primerov, od začetka epidemije pa je bila okužba potrjena pri 664 osebah, od katerih je 446 oseb je okužbo že prebolelo, v zadnjih treh dneh pa so okužbo na novo potrdili pri 44-ih občankah in občanih.

Med sosednjimi občinami, v katerih je novi koronavirus v zadnjem tednu terjal še eno življenje, je tudi občina Preddvor, v kateri je bila doslej okužba potrjena že pri skoraj 8% vseh prebivalcev občine oz. 295-ih občanih in občankah. Okužbo je zaenkrat prebolelo 209 oseb, 4 osebe pa so zaradi okužbe žal tudi umrle. Kot kažejo uradni podatki, pa se epidemija v Preddvoru ne umirja, saj je bilo v zadnjih treh dneh med občani omenjene občine potrjenih 30 novih primerov.

Vsi umrli do petka, 5. 12. 2020

V občini Komenda, v kateri je bila okužba z novim koronavirusom doslej potrjena pri 232 občankah in občanih, so v preteklih treh dneh potrdili 4 nove primere, in sicer vse v sredo 2. 12. 2020. Trenutno je v sosednji občini zabeleženih še 29 potrjeno okuženih oseb, virus pa je v omenjeni občini do petka terjal tri življenja.

 

 

V zadnjih treh dneh so bile nove okužbe potrjene tudi med prebivalci sosednjih občin, podatke lahko razberete iz priloženih grafik sledilnika COVID-19, vse pa kaže na to, da epidemija niti najmanj ne pojenjuje, vsak dan pa v naši državi umre za več kot en avtobus oseb.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve