Naslovnica / NOVICE / COVID-19: V Domžalah je virus zahteval že 26 življenj, v Mengšu 20, v Kamniku pa 12

COVID-19: V Domžalah je virus zahteval že 26 življenj, v Mengšu 20, v Kamniku pa 12

Žal vse kaže, da utegne Miklavž marsikateremu občanu prinesti okužbo z novim koronavirusom, saj v zadnjih treh dneh žal ni bilo moč opaziti, da bi se število novoodkritih okužb v Kamniku, Domžalah ter preostalih sosednjih in bližnjih občinah bistveno zmanjševalo.

Ne glede na to, če so preventivi ukrepi legalni ali ne, očitno ne zaležejo prav dosti oz. ne dovolj, kajti v zadnjih treh dneh je bila, po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19, med prebivalci občine Kamnika in sosednjih občin znova potrjenih vrsta novih okužb.

Po podatkih Ministrstva za zdravje je bil v Kamniku v zadnjih treh dneh najbolj kužen četrtek, 3. 12. 2020, ko je bilo na novo potrjenih kar 33 novih okužb, 25 jih je bilo potrjenih v sredo, še 18 novih primerov pa tudi včeraj, v petek, 4. 12.2020, zaradi česar je število aktivnih okužb v naši občini znova naraslo na prek tristo primerov.

Od začetka epidemije je bila okužba s COVID-19 potrjena pri 1545 prebivalcih občine Kamnik, 1229 oseb je okužbo že prebolelo, po uradnih podatkih pa so v občini Kamnik trenutno potrjeno okuženi še 304-je občani in občanke. Žal je virus do petka, 4. 12. 2020, zahteval tudi življenje dvanajstih oseb iz naše občine.

Med prebivalci občine Domžale je bila v zadnjih nekaj dneh najbolj kužna sreda, 2. 12. 2020, ko je bilo potrjenih kar 42 novih okužb, 21 novih okužb so v Domžalah potrdili tudi v četrtek, še 21 pa v petek. Od začetka epidemije je bila med občani domžalske občine okužba potrjena pri 1542 osebah, 1843 oseb je okužbo že prebolelo, trenutno jo 275 oseb še preboleva, okužba s COVID-19 in z njo povezane posledice bolezni, ki jo virus povzroča, pa je bila usodna za 26 oseb.

Zelo visok krvni davek je okužba z novim koronavirusom terjala tudi med prebivalci občine Mengeš, v kateri je doslej umrlo že 20 oseb, trenutno pa imajo v sosednjem Mengšu zabeleženih še 64 aktivnih primerov okužbe. Od začetka epidemije je bila okužba z novim koronavirusom potrjena pri 469 občankah in občanih občine Mengeš, 385 oseb pa je okužbo že prebolelo, v zadnjih treh dneh pa je bilo potrjenih 19 novih primerov okužbe s COVID-19.

Med sosednjimi občinami, ki izstopajo po velikem številu smrtnih žrtev zaradi okužbe s COVID-19, je tudi občina Zagorje ob Savi, kjer so doslej izgubili 17 občank in občanov. Trenutno imajo v omenjeni občini še 181 aktivnih primerov, od začetka epidemije pa je bila okužba potrjena pri 664 osebah, od katerih je 446 oseb je okužbo že prebolelo, v zadnjih treh dneh pa so okužbo na novo potrdili pri 44-ih občankah in občanih.

Med sosednjimi občinami, v katerih je novi koronavirus v zadnjem tednu terjal še eno življenje, je tudi občina Preddvor, v kateri je bila doslej okužba potrjena že pri skoraj 8% vseh prebivalcev občine oz. 295-ih občanih in občankah. Okužbo je zaenkrat prebolelo 209 oseb, 4 osebe pa so zaradi okužbe žal tudi umrle. Kot kažejo uradni podatki, pa se epidemija v Preddvoru ne umirja, saj je bilo v zadnjih treh dneh med občani omenjene občine potrjenih 30 novih primerov.

Vsi umrli do petka, 5. 12. 2020

V občini Komenda, v kateri je bila okužba z novim koronavirusom doslej potrjena pri 232 občankah in občanih, so v preteklih treh dneh potrdili 4 nove primere, in sicer vse v sredo 2. 12. 2020. Trenutno je v sosednji občini zabeleženih še 29 potrjeno okuženih oseb, virus pa je v omenjeni občini do petka terjal tri življenja.

 

 

V zadnjih treh dneh so bile nove okužbe potrjene tudi med prebivalci sosednjih občin, podatke lahko razberete iz priloženih grafik sledilnika COVID-19, vse pa kaže na to, da epidemija niti najmanj ne pojenjuje, vsak dan pa v naši državi umre za več kot en avtobus oseb.