Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Včeraj največ novih okužb v Kamniku in Domžalah, precej pa tudi v Mengšu, Lukovici, Moravčah in Komendi

COVID-19: Včeraj največ novih okužb v Kamniku in Domžalah, precej pa tudi v Mengšu, Lukovici, Moravčah in Komendi

Trend naraščanja števila potrjenih in aktivnih primerov okužb z novim koronavirusom se je v Kamniku, Domžalah, Mengšu, Lukovici, Moravčah in Komendi nadaljeval tudi v ponedeljek, precej novih okužb pa so včeraj odkrili tudi v drugih sosednjih in bližnjih občinah.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bilo včeraj, v ponedeljek, 26. 10. 2020, med občani občine Kamnik potrjenih 48 novih primerov okužbe, število aktivnih okužb med prebivalci naše občine, pa je naraslo na 381 primerov, kar pomeni, da je s koronavirusom trenutno okužen že več kot vsak stoti občan oz. je okuženih 1,27 % vseh prebivalcev kamniške občine.

Še višji odstotek okuženih prebivalcev imajo v sosednjih Domžalah, saj je, po podatkih Ministrstva za zdravje, v občini Domžale trenutno zabeleženih 597 aktivnih primerov okužbe oz. 1,62 % vseh občanov, ki živijo v omenjeni občini.

Podoben odstotek, približno 1,5 %, okuženih občank in občanov imajo tudi v občini Mengeš, kjer je bilo včeraj potrjenih 12 novih primerov okužbe, skupno število trenutno zabeleženih aktivnih okužb pa znaže 120 primerov.

V Lukovici je bilo včeraj potrjenih 8 novih primerov okužbe (101 aktivna), v Moravčah 7 novih okužb (85 aktivnih), prav tako 7 novih primerov novoodkritih okužb med občani, pa so včeraj potrdili tudi med prebivalci občine Komenda, v kateri je trenutno aktivno okuženih 87 občank in občanov oz. 1,34 % vseh prebivalcev občine.

Po 6 novih primerov okužbe z novim koronavirusom je bilo včeraj odkritih tudi med prebivalci občin Vodice in Trzin, v Preddvoru, Cerkljah in Šenčurju so jih potrdili po 5, v občini Vransko 3, v Zagorju 2, v občini Nazarje in Jezersko, pa so včeraj potrdili po en nov primer okužbe med občani.