Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Več kot 500 okuženih v občini Kamnik

COVID-19: Več kot 500 okuženih v občini Kamnik

Z okužbami, ki so bile med prebivalci občine Kamnik potrjene v petek in soboto, je število aktivnih primerov okužbe med občani kamniške občine naraslo na 506 primerov, medtem ko je v sosednjih Domžalah, po podatkih Ministrstva za zdravje, trenutno okuženih 657 občank in občanov.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je tudi praznični vikend minil v znamenju številnih novih okužb med prebivalci naše in sosednjih občin.

Največ novih okužb je bilo v petek, 30. in soboto, 31. 10. 2020, potrjenih med prebivalci občine Kamnik, in sicer 33 v petek, še dodatnih 38 pa v soboto, s čemer je število trenutno zabeleženih primerov aktivnih okužb v naši občini naraslo na 506 okuženih občank in občanov.

Od začetka epidemije je bila v občini Kamnik okužba s COVID-19 potrjena pri 719 občankah in občanih oz. pri dobrih 2,4 % vseh prebivalcev občine, pri čemer pa je bilo daleč največ okužb odkritih v zadnjih enaindvajsetih dneh, ko je bilo potrjenih kar 579 novih primerov okužbe.

Še večje število okuženih prebivalcev že nekaj časa beležijo v sosednji občini Domžale, kjer se je število aktivnih primerov, kljub 26. novim primerom v petek ter 28. v soboto, v tem vikendu sicer malenkostno znižalo, vseeno pa je domžalski občini trenutno še vedno zabeleženih 657 primerov aktivne okužbe. Od začetka epidemije je bila okužba s COVID-19 v Domžalah potrjena pri 1001 osebi oz. pri dobrem 2,7 % vseh prebivalcev, od česar je bilo 823 primerov potrjenih v zadnjih treh tednih.

V občini Mengeš, kjer imajo trenutno okuženih 126 občanov, je bilo v petek potrjenih 9 novih primerov, v soboto pa še 7, od začetka epidemije pa je bila okužba potrjena pri 197 občanih oz. 2,38% vseh prebivalcev občine.

Novi primeri okužb so bili ta vikend potrjeni tudi med prebivalci občine Komenda, in sicer 4 v petek in 11 v soboto, trenutno pa je v omenjeni občini zabeleženih 119 aktivnih okužb. Skupaj, od začetka epidemije, je bilo v Komendi potrjenih 164 primerov okužbe, kar predstavlja okoli 2,56 % vseh občanov občine Komenda.

Med prebivalci občine Cerklje na Gorenjskem je bilo v petek potrjenih 6 novih primerov, v soboto 11, trenutno pa imajo v občini pod Krvavcem zabeleženih 127 aktivnih primerov okužbe med občani.

V občini Lukovica, v kateri imajo, po podatkih Ministrstva za zdravje, trenutno okužen najvišji odstotek prebivalstva med okoliškimi občinami, je bilo v petek potrjenih 5 novih okužb, kar 10 novih primerov pa je bilo potrjenih v soboto. Trenutno je v Lukovici s COVID-19 okuženih 137 oseb oz. 2,32% vseh prebivalcev, od začetka epidemije pa je bilo med Lukovčani potrjenih 190 primerov okužbe oz. 3,22 % vseh prebivalcev občine.

Med prebivalci občine Moravče je bilo v petek potrjenih 5 novih primerov okužbe, v soboto 6, trenutno število aktivnih okužb v omenjeni občini, pa znaša 97 primerov oz. 1,74% prebivalcev občine.

Nove okužbe so bile ta vikend odkrite tudi v še nekaterihsosednjih in bližnjih občinah, in sicer v občini Šenčur (12 v petek in 6 v soboto), v občini Vodice (6 v petek in 8 v soboto), v Gornjem Gradu (6 v petek in 1 v soboto), v občini Preddvor (4 v petek in 4 v soboto), v občini Vransko (3 v petek), v občini Luče (3 v petek) in v občini Nazarje, kjer je bila v petek potrjena 1 nova okužba.