Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Veliko novih okužb v Domžalah, Cerkljah, Moravčah in Lukovici, v Kamniku pa nekajkrat manj kot v nedeljo

COVID-19: Veliko novih okužb v Domžalah, Cerkljah, Moravčah in Lukovici, v Kamniku pa nekajkrat manj kot v nedeljo

Število novih okužb med občani še vedno najhitreje narašča med prebivalci občine Domžale, kjer beležijo že 271 aktivnih primerov, precej novih primerov, glede na velikost občine in število prebivalcev, pa je bilo včeraj odkritih tudi v Cerkljah, Moravčah in Lukovici, medtem ko so številke v Kamniku nekajkrat nižje, kot (domnevno) v nedeljo.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bilo včeraj, v ponedeljek, 19. 10. 2020 med prebivalci občine Domžale potrjenih 34 primerov okužbe z novim koronavirusom, število aktivnih primerov okužbe med občani pa še vedno narašča in trenutno znaša 271 primerov.

Precejšen porast števila novih okužb so včeraj zabeležili tudi v občini Cerklje, saj je bilo potrjenih 10 novih primerov, skupno število trenutno zabeleženih aktivnih okužb med občani pa je 59 primerov.

Sodeč po podatkih Ministrstva za zdravje se število okuženih občanov hitro veča tudi med prebivalci občine Moravče, kjer je bilo včeraj potrjenih 8 novih primerov okužbe, v omenjeni občini pa imajo zabeleženih 58 aktivnih okužb.

Nekajkrat manj kot (domnevno) v nedeljo, je bilo včeraj potrjenih okužb med občani občine Kamnik, kjer so odkrili 7 novih primerov, število aktivnih okužb med prebivalci naše občine pa znaša 154 primerov.

6 novih okužb občanov je bilo včeraj odkritih med prebivalci občine Lukovica, kjer trenutno beležijo 33 aktivnih okužb, po 4 nove primere so potrdili tudi v občini Preddvor (21 aktivnih), občini Mengeš (59 aktivnih), 3 nove okužbe so bile potrjene v Zagorju (53 aktivnih primerov), posamezni primeri okužb pa so bili včeraj, po podatkih Ministrstva za zdravje, odkriti tudi med prebivalci Luč (6 aktivnih), Vodic (18 aktivnih) in Vranskega (11 aktivnih primerov).

Ne pozabite, da nocoj ob 21. uri nastopi policijska ura, ki bo trajala do 6. ure zjutraj, omejitev gibanja pa lahko, vsaj nekoliko starejši, izkoristite za obujanje spominov na mladostniške dni, ko ste morali biti doma ob določeni uri, sicer so sledile sankcije, ki vam najbrž, v primeru zamude, ne uidejo, le v nekoliko drugačni obliki, niti tokrat.