Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Virus se je včeraj najbolj namnožil v Domžalah, Kamniku, Lukovici, Cerkljah, Komendi in Mengšu ter tudi v Vodicah

COVID-19: Virus se je včeraj najbolj namnožil v Domžalah, Kamniku, Lukovici, Cerkljah, Komendi in Mengšu ter tudi v Vodicah

Širjenje števila novoodkritih okužb ne pojenja, saj je v Domžalah okuženo že skoraj 500 občanov, v Kamniku je okuženih slabo polovico manj, v Lukovici pa se je število potrjenih primerov okužbe med občani podvojilo v zgolj treh dneh.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bilo včeraj med občani občine Domžale potrjenih 64 novih okužb, trenutno število aktivnih primerov okužbe med prebivalci pa se je povzpelo na 499 primerov.

Slabo polovico manj okuženih občanov je v občini Kamnik, kjer je trenutno okuženih 255 prebivalcev občine, samo včeraj pa je bilo v naši občini potrjenih kar 44 novih primerov okužbe.

Novi koronavirus pa si najbrž želi dodobra spoznati tudi lepote Kamnika, saj so primer okužbe med zaposlenimi včeraj odkrili tudi v kamniškem TIC-u oz. Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Kot „koronsko zanimivost“ pa naj dodamo še to, da je bil svojevstne „okužbe“ včeraj deležen tudi kamniški McBris oz. lesena hišica za jemanje brisov pri Zdravstvenem domu Kamnik, v katero se je neznanec zaletel z osebnim vozilom, nato pa s kraja dogodka pobegnil.

Okužbe z novim koronavirusom pa zelo hitro naraščajo med prebivalci Lukovice, kjer so včeraj potrdili 18 novih okužb med občani, število okuženih prebivalcev pa se je v omenjeni občini, kjer imajo trenutno zabeleženih 86 aktivnih primerov okužbe, podvojilo v zgolj treh dneh.

Nagel porast novoodkritih okužb je bil včeraj, 23. 10. 2020, zabeležen tudi v drugih sosednjih in bližnjih občinah, saj so v občini Cerklje so potrdili 16 novih primerov okužbe (90 aktivnih okužb), v Zagorju 14 (78 aktivnih), v Komendi 15 (67 aktivnih), 12 novih okužb je bilo včeraj potrjeno v Mengšu (97 aktivnih), 8 v Vodicah (36 aktivnih), v Moravčah so med občani potrdili 6 novih okužb (79 aktivnih), po 5 novih potrjenih primerov je bilo včeraj odkritih v občinah Preddvor (37 aktivnih) in Trzin (28 aktivnih), v Lučah so odkrili 4 nove primere, v Gornjem Gradu 3, v občini Nazarje 2, enega na novo okuženega občana pa imajo od včeraj tudi v Solčavi.