Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Vse več okuženih v Domžalah, Kamniku in Komendi ter smrtni primer v sosednji občini

COVID-19: Vse več okuženih v Domžalah, Kamniku in Komendi ter smrtni primer v sosednji občini

Tudi v soboto, 24. 10. 2020, je bilo največ novih okužb med občani potrjenih v Domžalah in Kamniku, veliko tudi v Komendi, Lukovici in Mengšu, zaradi posledic okužbe z novim koronavirusom, pa je bil v sosednji občin zabeležen tudi smrtni primer.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19, je bilo včeraj, v soboto, 24. 10. 2020, največ novih primerov okužbe z novim koronavirusom znova odkritih med prebivalci občine Domžale, in sicer 51, močno pa se je povečalo tudi število trenutno zabeleženih aktivnih okužb med občani, saj je naraslo že na 545 primerov.

Ne prav dosti manj kužna je bila včerajšnja sobota tudi v Kamniku, saj je bilo med občani naše občine potrjenih 41 novih primerov okužbe, skupno število trenutno zabeleženih aktivnih okužb pa se je dvignilo na 292 aktivnih primerov okužbe.

Precejšen porast okužb so včeraj potrdili tudi v občini Zagorje, v kateri je bilo potrjenih 18 novih primerov, med bližnjimi občinami pa je bilo precej okužb včeraj potrjenih tudi v občini Šenčur, kjer so odkrili 17 na novo okuženih občanov.

Novih 11 okužb je bilo v soboto potrjenih tudi v občini Komenda, kjer imajo trenutno zabeleženih 74 aktivnih primerov okužbe, 8 v Lukovici, v kateri je trenutno zavedenih 91 aktivnih okužb, 7 pa tudi v občini Mengeš, v kateri so trenutno 104 primeri aktivne okužbe.

V soboto je bilo 6 novih okužb potrjenih tudi pri prebivalcih občine Preddvor, v kateri je trenutno zabeleženih 43 aktivnih primerov okužb, je pa tamkajšnja statistika toliko bolj tragična zaradi tega, ker je bil pred dnevi, po podatkih Ministrstva za zdravje, med prebivalci Preddvora zabeležen tudi smrtni primer, ki je posledica okužbe z novim koronavirusom.

Šest novih primerov je bilo včeraj odkritih tudi med prebivalci občine Cerklje (91 aktivnih), prav tako šest na novo okuženih občanov so včeraj zabeležili v Trzinu (34 aktivnih primerov), 5 novih primerov je bilo odkritih v Vodicah (40 aktivnih), 3 v Moravčah (81 aktivnih), prav tako 3 tudi v Gornjem Gradu (13 aktivnih primerov), dve na Vranskem (22 aktivnih), eno pa še v občini Luče, v kateri je trenutno 17 potrjeno okuženih občanov.