Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Zaradi posledic okužbe je v minulem tednu v Kamniku, Mengšu, Domžalah in Moravčah umrlo osem oseb

COVID-19: Zaradi posledic okužbe je v minulem tednu v Kamniku, Mengšu, Domžalah in Moravčah umrlo osem oseb

V nedeljo je bilo v Kamniku in sosednjih občinah potrjenih manj okužb kot prejšnje dni, žal pa je tudi v naših krajih vse bolj žalostna statistika o številu oseb, ki so umrle zaradi posledic okužbe s COVID-19 in z njim povezane bolezni.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bilo v nedeljo, 29.11.2020, med prebivalci občine Kamnik potrjenih 7 novih okužb, med občani občine Domžale 8, po 3 nove okužbe so bile potrjene v Lukovici in Zagorju, 2 v Komendi, posamične okužbe občanov pa so zabeležili tudi v občinah Mengeš in Lukovica.

Število aktivnih okužb do nedelje, 29.11.2020 – Vir: Sledilnik COVID-19

Četudi so nedeljski uradni podatki o potrjenih okužbah skorajda obetavni, pa tega žal ni moč reči za statistiko umrlih oseb. Po podatkih Ministrstva za zdravje sta namreč, zaradi posledic bolezni, ki jo povzroča COVID-19, v nedeljo umrli dve osebi iz občine Mengeš ter ena oseba iz občine Domžale. V obeh omenjenih sosednjih občinah pa je novi koronavirus doslej terjal najvišji davek, saj je v občini Domžale, od začetka epidemije do nedelje 29. 11. 2020, umrlo že 20 oseb, v precej manjši občini Mengeš pa 19 oseb.

 

V zadnjih sedmih dneh je bila okužba s COVID-19 usodna za 4 občane občine Mengeš, za 2 občana občine Kamnik ter po enega občana iz območij občin Domžale in Moravče, ker pa podatki o številu umrlih oseb, za razliko od podatkov o potrjenih okužbah, prihajajo s precejšnjo zakasnitvijo, pa je povsem mogoče, da je bilo žrtev novega koronavirusa v minulem tednu še več.

Vir podatkov in grafik: Sledilnik COVID-19