Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Znova zelo kužen dan v Kamniku, v sosednjih občinah nekoliko bolje

COVID-19: Znova zelo kužen dan v Kamniku, v sosednjih občinah nekoliko bolje

Včeraj je bilo v Kamniku potrjenih kar 48 novih okužb, precej tudi v Zagorju, Domžalah in v Cerkljah, v preostalih sosednjih in bližnjih občinah pa je bilo novih okužb precej manj.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bil četrtek, 17. 12. 2020, v občini Kamnik daleč najbolj kužen dan v zadnjem mesecu dni, saj je bilo včeraj med občani in občankami naše občine potrjenih kar 48 novih okužb, za primerjavo pa naj dodamo, da je bilo včeraj več okužb potrjenih le še v Ljubljani in Mariboru. Od začetka epidemije je bila okužba s COVID-19 potrjena pri 1770 prebivalcih občine Kamnik, 1508 je okužbo že prebolelo, trenutno pa je v naši občini zabeleženih še 243 aktivnih primerov okužbe.

Skoraj pol manj novih okužb je bilo včeraj potrjenih med prebivalci občine Domžale, in sicer 25. V občini Domžale je bila doslej okužba potrjena pri 2046 občankah in občanih, 1795 oseb je okužbo že prebolelo, v sosednji občini pa imajo, po uradnih podatkih, še 225 aktivnih primerov okužbe.

Med preostalimi sosednjimi in bližnjimi občinami je bilo včeraj največ novih primerov okužbe odkritih oz. potrjenih med prebivalci občine Zagorje, in sicer 16 novih primerov, v občini Cerklje so okužbo na novo potrdili pri 9-ih občanih, 7 je bilo potrjenih v občini Šenčur, 6 novih primerov okužbe s COVID-19, pa je bilo včeraj potrjenih med prebivalci občine Nazarje.

V občinah Komenda, Mengeš in Vodice so včeraj okužbo potrdili pri 5-ih občanih, 4 nove okužbe so zabeležili v Lukovici, po 3 v Moravčah in Preddvoru, po 2 novi okužbi v občinah Vodice in Solčava, 1 primer je bil potrjen tudi pri občanu občine Vransko, v občinah Jezersko, Luče in Gornji Grad, pa je včerajšnji dan minil brez novih primerov okužb med občani.