Naslovnica / ŠPORT / Dober odpor branilkam naslova

Dober odpor branilkam naslova

Odbojkarice Calcit Volleyja so na prvi tekmi zadnjega turnirja rednega dela srednjeevropske lige v Bekescsabi  izgubile proti domači ekipi Linamar Bekescsabai z 0:3 (-20, -20, -23). V soboto bodo Kamničanke, ki so ostale na tretjem mestu s 13 točkami, že ob 16. uri igrale z zagrebško Mladostjo. Za uvrstitev na zaključni turnir bodo potrebovale zmago.

Linamar Bekescsabai – Calcit Volley   3:0 (20, 20, 23)

Bekscsaba – Športna dvorana Varoši, gledalcev 300, sodnika: Juraček, Kralovič (oba Slovaška).

Linamar Bekescsabai: Ivanović 15, Szipin (L), Kosekova 3, Szedmak 7, Pekarik 4, Mlinar 6, Bodnar 6, Fresco 4, Molcsanyi (L), Dobi, Petrenko, Ludman. Trener: Alberto Solomini.

Calcit Volley: Grudina 9, Mihevc 7, Blažič 10, Igličar 8, Mihalinec 13, Zaplotnik, Pogačar, Zatković, Janežič (L), Brčić 2, Mijoč, Pahor (L). Trener: Gregor Rozman.

Kamniške odbojkarice so v dozdajšnjih sedmih tekmah srednjeevropske lige dvakrat izgubile, tako kot tudi ekipa Linamar Bekescsabai, ki brani lanskoletni naslov, v finalu pa so madžarske državne prvakinje premagale prav varovanke Gregorja Rozmana. Najboljša madžarska ekipa je slovenske podprvakinje premagala tudi na prvi tekmi zadnjega turnirja srednjeevropske lige, zaključni turnir pa bo prav tako v Bekescsabi, 10. in 11. marca.

V prvem nizu so domače odbojkarice prevladovale v bloku, predvsem to velja za Dorottyo Bodnar, ki je v tem elementu igre dosegla tri točke. V napadu je bila nezaustavljiva Črnogorka Ksenija Ivanović, ki je bila z osmimi točkami najbolj učinkovita igralka uvodnega niza. Vendar pa je začetek niza pripadel Kamničankam, saj so ob drugem tehničnem odmoru z asom Katje Mihevc vodile za štiri točke, pred vstopom v končnico pa je bilo še 19:17 za gostujočo ekipo. Toda na servis Bodnarjeve so Madžarke prišle do preobrata, saj so dosegle zadnje štiri točke, niz pa je z blokom končala Eszter Pekarik.

Tudi v drugem nizu so bile boljše varovanke italijanskega trenerja Alberta Solominija, pri katerih je bila še naprej najbolj učinkovita Ivanovićeva, zato pa so kamniške odbojkarice zaigrale bolje v bloku, stekel jim je tudi servis, kljub temu pa so ob prvem in drugem tehničnem odmoru zaostajale za štiri točke. Pred vstopom v končnico so se z dvema zaporednima asoma Katje Mihalinec domačinkam približale na dve točki zaostanka (16:18), v končnici pa so spet popustile in Ivanovićeva je z asom domači ekipi priborila vodstvo z 2:0 v nizih.

Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so bile večinoma v vodstvu kamniške odbojkarice, ki so po uspešnem napadu Pie Blažič domači ekipi pobegnile za štiri točke (10:6). Vendar pa nadaljevanje ni bilo več tako uspešno, kajti že na 13. točki sta bili ekipi spet skupaj. Nato sta se ekipi menjavali v vodstvu, bolj zbrane pa so bile v končnici branilke naslova v srednjeevropski ligi, ki so izkoristile nekaj zaporednih napak Kamničank in se z asom Bodnarjeve veselile zmage.

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec