Naslovnica / NOVICE / Dosežen dogovor, da nujna medicinska pomoč v Kamniku s stalno prisotnim zdravnikom (24/7) tudi dolgoročno ostaja

Dosežen dogovor, da nujna medicinska pomoč v Kamniku s stalno prisotnim zdravnikom (24/7) tudi dolgoročno ostaja

Danes, v sredo, 28. februarja 2024, so župan Matej Slapar župan Občine Kamnik, Jurij Kern, župan Občine Komenda in Sašo Rebolj dr. med., spec. druž. med. , direktor Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik,z Ministrstvom za zdravje dosegel pisni dogovor, da Nujna medicinska pomoč v Kamniku ostaja v obliki, kot jo imamo.

Torej bo v službi Nujne medicinske pomoči Kamnik tudi dolgoročno še vedno STALNO PRISOTEN ZDRAVNIK, IN SICER 24 UR, VSE DNI V TEDNU, slednje pa bo po pisnem zagotovilu Ministrstva za zdravje zapisano tudi v prilogi prenovljenega Pravilnika o službi nujne medicinske pomoči. Omenjeni Pravilnik bo po besedah Ministrstva predvidoma sprejet do začetka poletja.

Na srečanju z državnim sekretarjem Ministrstva za zdravje Denisom Kordežem in Darkom Čandrom, ki je na Ministrstvu za zdravje pristojen za področje nujne medicinske pomoči, sta bila sprejeta in podpisana 2 sklepa:

Enota nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik je dolgoročno prepoznana kot strateška točka za izvajanje nujne medicinske pomoči s stalno prisotnim zdravnikom (24/7), na območju občin Kamnik in Komenda.
Uradna potrditev vključenosti enote nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik, kot dolgoročna strateška točka za neprekinjeno izvajanje nujne medicinske pomoči s stalno prisotnim zdravnikom (24/7), bo zapisana v besedilu in v Prilogi št. 1 spremenjenega Pravilnika o službi nujne medicinske pomoči.

Župan Matej Slapar je ob tej priložnosti dejal: »Ponavljam, človek se po tem, ko ga piči kača, boji zvite vrvi, in letošnja sprememba uredbe je bila načrtovana že večkrat, prvič leta 2015, nato 2022, in prebivalci obeh občin, Kamnika in Komende, smo bili tudi tokrat pretreseni, da Kamnik ni bil prepoznan kot satelitski urgentni center. Pa vendar smo danes dobili zagotovilo, da bo Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik ostal strateška točka, kjer bo zdravnik prisoten in zagotovljen 24 ur na dan, sedem dni v tednu in to dolgoročno. To smo danes zapisali in verjamem, da bo ta sklep zapisan tudi v Pravilniku o službi nujne medicinske pomoči. Zadovoljni smo, da je bila ta odločitev danes sprejeta, saj bo krepila mrežo Nujne medicinske pomoči, ki pri nas v Kamniku odlično deluje, in bo to hkrati temelj za nadgradnjo in razvoj delovanja urgence pri nas.«

Enakega mnenja je bil tudi Jurij Kern, župan Občine Komenda: »Vesel sem, da smo na današnjem sestanku ugotovili, da sta občini Komenda in Kamnik v strateškem delu mreže Nujne medicinske pomoči pomembni točki. Zavedamo se, da je to za nas korak naprej, zato se na tem mestu zahvaljujem Ministrstvu za zdravje, da so nam prisluhnili, in da smo danes sklenili dogovor, ki prinaša dodano vrednost za naše občanke in občane. Želimo si, da bo Pravilnik Nujne medicinske pomoči, ki bo podlaga za vse to, sprejet v roku, ki smo ga danes začrtali.«

Direktor Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik Sašo Rebolj pa je dejal: »Naša osnovna skrb je bila, da se na našem območju dolgoročno zagotovi Nujno medicinsko pomoč 24 ur na dan z zdravnikom, in da se zdravstvena oskrba naših občank in občanov ne poslabša. Naš cilj je, da ostane, kar imamo, kajti ko ti nekaj vzamejo, to težko vzpostavimo nazaj, še posebej v zdajšnjih zdravstvenih razmerah, ki so kadrovsko in finančno kritične. Upam, da bo Ministrstvo za zdravje še naprej spremljalo potrebe prebivalstva in temu prilagodilo mrežo Nujne medicinske pomoči.«

Vir: Občina Kamnik

 

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve