Naslovnica / NOVICE / Drugi kamniški kulinarični večer je zaznamovalo prijetno druženje in še boljša ter še bolj raznolika ponudba

Drugi kamniški kulinarični večer je zaznamovalo prijetno druženje in še boljša ter še bolj raznolika ponudba

V parku Evropa se je včeraj zvečer odvil drugi kamniški kulinarični večer, ki ga je znova zaznamovalo prijetno poletno druženje ob dobri hrani in pijači.

Že prvi kamniški kulinarični večer, ki se je odvil prejšnji petek, je pri obiskovalcih in ponudnikih naletel na dobre in pozitivne odzive, še bolj pa smo bili z večerom zadovoljni včeraj. Ideja o sproščenem parkovnem druženju ob različnih prigrizkih, kozarčku piva, vina ali limonade in glasbenem programu, se je očitno dobro prijela, saj se je na stojnicah s hrano in pijačo s svojo ponudbo predstavilo še več ponudnikov kot prejšnji petek. Četudi se kamniški kulinarični večeri ne morejo primerjati s kako večjo tovrstno prireditvijo, denimo ljubljansko Odprto kuhinjo, pa je bila sinočnja ponudba zagotovo zadovoljivo raznolika, tako si da je lahko najbrž vsak, ne preveč izbirčen obiskovalec prireditve našel kaj dobrega za pod zob.

Na stojnici gostilne Repnik, je bilo tako moč dobiti njihov, že skorajda značilni cesarski praženec oz. šmorn, ki ga imajo še posebej radi otroci, raviole s trničem in odlično vinsko kapljico vinarstva Šumenjak, ki jo je zagotovo vredno vsaj poskusiti.

Ekipa Grajske terase na Starem gradu, ki se je s svojega razglednega in vse bolje obiskanega hriba spustila v dolino, je ponujala različne pijače med katerimi so šli obiskovalcem ponovno najbolj v slast različni koktajli, obenem pa priložnost izkoristili tudi za vabilo na prireditve, ki se bodo na Starem gradu zvrstile že v kratkem.

Za dobre, povsem domače kamniške okuse so ponovno poskrbeli na stojnici Term Snovik, kjer se je dalo dobiti firštov golaž s tuhinjsko filo ter skutin zavitek z meliso.

Orientalski pridih večernega kulinaričnega doživetja je v ponudbo jedi doprinesel Rami Murad, ki je nedavno tega na Duplici odprl arabsko restavracijo Tsnim, na svoji stojnici pa je ponujal že dobro poznani falavel, šavormo, šiškebab ter omamno sladke arabske slaščice.

Da je tudi v Kamniku vsaj malo zadišalo po morju, so nadvse dobrodošlo poskrbeli na stojnici gostilne Korobač, kjer so pekli sardelice, pripravljali testenine z rakci in presenetljivo dobro ter nad vse okusno morsko solato.

Nadvse zanimivo in okusno ponudbo je bilo tudi tokrat moč najti na stojnici z Mojčinimi dobrotami, kjer sta Mojca in Darja, tokrat na precej večjem žaru kot prejšnjič, pekli izjemno okusne mesne bombete s sirom, obenem pa sta, z »alternativnimi« zelenjavnimi burgerji poskrbeli tudi vegetarijance in vegane, obiskovalci pa so se pri njima lahko posladkali tudi s polento z različnimi prelivi ter njuno izvirno sladico – sladkim trničem.

Na stojnici domače pivovarne pod Menino planino se je znova točilo dobro češnjiško pivo, ki je prav imenitno pitno, kot nalašč za preganjanje poletne žeje, tokrat pa so na stojnici ponujali svetlo in rdeče pivo, ki je kar samo od sebe zdrsnilo po presušenem grlu.

Tako kot prejšnji petek, pa so z vedno dobrodošlimi palačinkami za sladko veselje otrok poskrbeli na stojnici kava bara Coprnica s Perovega, medtem ko so odrasli z večjim veseljem posegali po štručkah s kamniško kažarico.

Za glasbeno spremljavo drugega kamniškega kulinaričnega večera so izmenoma poskrbeli Manca Berlec in duo Uroš in Tjaša, kot že omenjeno, pa je večer v parku Evropa zaznamovalo predvsem prijetno in sproščeno druženje obiskovalcev, ki imamo ob petkih, vse do konca julija, zagotovo dovolj dober in lušten razlog za večerni poletni obisk kamniškega mestnega središča.

 

Zato se že v naprej veselimo prihodnjega petka, 21- julija 2017, ko bo park Evropa znova zadišal po dobri hrani, za  glasbeno ozadje poletnega večera v parku Evropa pa bodo poskrbeli odlični glasbeniki iz skupine Soul, Jazz in Jaz.

Za dobro mero dodajamo še improvizirano in spontano videoreportažo z drugega kamniškega kulinaričnega večera, ki ga naslednjič obiščite tudi sami.