Naslovnica / NOVICE / Državni sekretar in župan sta izrazila zadovoljstvo s potekom in hitrostjo izvedbe del v Stahovici

Državni sekretar in župan sta izrazila zadovoljstvo s potekom in hitrostjo izvedbe del v Stahovici

Danes je občino Kamnik obiskala delegacija Ministrstva za infrastrukturo, ki si je po dopoldanskih pogovorih s predstavniki občine, skupaj s kamniškim županom Matejem Slaparjem, ogledali tudi gradbišče in potek del rekonstrukcije križišča v Stahovici, pri čemer sta župan in Aleš Mihelič, državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo, izrazila zadovoljstvo nad potekom in hitrostjo rekonstrukcijskih del ter pohvalila izvajalce oz. delavce Komunalnega podjetja Kamnik.

Vsebina dopoldanskega sestanka predstavnikov Ministrstva za infrastrukturo in občinske uprave Občine Kamnik, se je nanašala na pretekle, predvsem pa na prihodnje projekte in investicije države na območju kamniške občine, kjer je bilo, resnici na ljubo, v zadnjih nekaj letih že izvedenih nekaj pomembnih investicij, še nekaj pa se jih obeta že v razmeroma kratkem času.

Ena izmed teh, trenutno aktualnih državnih investicij, ki se izvaja skupaj z Občino Kamnik, je tudi rekonstrukcija ceste in križišča v Stahovici, ki bo, med drugim, tamkajšnje prebivalce razveselila tudi z dolgo in težko pričakovanim pločnikom, obnavlja pa se tudi vozišče na Korenovi cesti.

Seveda župan Matej Slapar današnjega srečanja ni pozabil izkoristiti za naštevanje naših »želja« oz. prioritet, pri čemer je, med drugim še posebej izpostavil obnovo vozišča na obvoznici, cesto od Črne proti Črnivcu in Kranjskemu raku, krožišče na Korenovi cesti ter prepotrebno izgradnjo novega mostu v Stranjah.

Državni sekretar Aleš Mihelič je dejal, da je vsaj nekaj izmed omenjenih »občinskih želja« že v fazi načrtovanja, tako da bodo, če bo državi oz. ministrstvu uspelo zagotoviti tudi sredstva, realizirane že v prihodnjih nekaj letih.

Tako državni sekretar Mihelič, kot tudi župan Slapar, pa v svojih izjavah za javnost, ki sta jih podala po ogledu gradbišča v Stahovici, nista skoparila s pohvalami na račun Komunalnega podjetja Kamnik oz. prizadevnih delovnih ekip, ki delo opravljajo kvalitetno in hitreje, kot je bilo načrtovano, zaradi česar se nadejata, kot zaenkrat vse kaže, da bo projekt zaključen še pred načrtovanim novembrskim rokom.

Tega bi se zagotovo najbolj razveselili vozniki, saj obsežna gradbena dela v križišču občasno povzročajo tudi večje zastoje, zaradi česar se je župan Matej Slapar vsem krajanom in voznikom zahvalil za strpnost in potrpežljivost, obenem pa zagotovil, da bodo poskušali narediti vse, da bi se večjim zastojem, vsaj med prometno najbolj obremenjenimi vikendi, izognili.

 

Več o vsebinah srečanja, obljubah, projektih, načrtih in poteku del, si lahko ogledate v priloženem videoposnetku izjav Aleša Miheliča, državnega sekretarja na Ministrstvu za infrastrukturo in Mateja Slaparja, župana Občine Kamnik.