Naslovnica / NOVICE / Frajtonarski blagoslov bosonogega Škofa Janeza

Frajtonarski blagoslov bosonogega Škofa Janeza

Na Kamfestu se je sinoči odvilo kup zanimivih predstav, v Kamnik pa je po dolgem času prišel tudi bosonogi Janez Škof s svojo harmoniko, ki je z ognjevito udarnim nastopom požegnal letošnji Kamfest.

Kot smo že vajeni se je ob šesti uri na otroškem odru pričela predstava, tokrat z naslovom Palček Nos, nekoliko pa je gledalcem pod milim nebom zagodel dež, ki pa se je ob navihani predstavi kaj hitro razkadil.

Palček Nos, ki je bil nekdaj Jakob, je sedem let služil coprnici in se mimogrede naučil tudi odlično kuhati. V predstavi coprnica spremeni Jakoba v palčka z dolgim nosom in kratkimi nožicami, ki po odsluženi kazni postane vojvodov kuhar kjer tekom let spozna, da sta znanje in dobrota pomembnejša od lepega izgleda.

Kasneje sta na isti oder stopila Bowrain in KALU, sodobna skladatelja, ki navdušujeta s projektom Not Exactly Lost. V kreativni četrti barutana so nastopili zabavni kamniški fantje v družbi Boštjana Gorenca z novimi, med karanteno spisanimi šalami na Zapricah so se poslušalci zibali ob melodijah klasične glasbe Mengeške godbe MG Flautet, v Mekinjah pa so se (na filmskem platnu) tepli – KinoKamfest je včeraj predvajal film z naslovom Kickbokserka.

Kamfestovski žarometi so bili včeraj usmerjeni na mestni oder kjer je v družbi svoje frajtonarice nastopal igralec Janez Škof. Na razprodanem koncertu se je pelo, vzklikalo in cepetalo (ples je še vedno prepovedan) kljub temu, da je bila glavnina koncerta sestavljena poezij Daneta Zajca, Milana Jesiha in drugih.

 

Fotografije: Aleš Romaniuk in www.kamnik.info