Naslovnica / NOVICE / Gasilci PGD Kamniška Bistrica so znova skuhali golaž

Gasilci PGD Kamniška Bistrica so znova skuhali golaž

Zagnani gasilci in gasilke PGD Kamniška Bistrica so tudi letos skuhali velik kotel brezplačnega prvomajskega golaža s katerim so pogostili in razveselili svoje prijatelje in podpornike.

Tako kot lani, so gasilci in gasilke pod velikim kotlom, ki so ga postavili pri svojem gasilskem domu v Stranjah, zakurili že na predvečer prvega maja, kajti s kuhanjem tolikšne količine golaža je kar precej dela, saj je že ob rezanju čebule potrebno pretočiti kar precej solz. Kljub točenju solza, kurjenju in napornemu mešanju, pa je bilo vzdušje ob pripravi golaža prav veselo, skozi oči izgubljena tekočina pa hitro in na ustrezen način nadomeščena.

Tudi letos so divjačinsko meso za golaž prispevali gasilski prijatelji iz lovskih vrst, golaž pa je šel vsem krajanom in prijateljem PGD Kamniška Bistrica prav v slast, četudi ga je letos morda poskusil jedec manj kot običajno, vendar ne zaradi tega, ker golaž ne bi bil odličen, ampak zato, ker danes v stranjski cerkvi poteka tudi birma.

So pa stranjske gasilce zjutraj obiskali tudi godbeniki Godbe Stranje, ki so s svojim glasbenim nastopom oz. budnico še dodatno začinili prvomajski golaž in popestrili že tako zabavno jutranje oz. celonočno dogajanje v Stranjah.

 

Prostovoljni prispevki, ki s jih gasilci in gasilci uspeli zbrati z današnjim golažem, pa bodo romali v mošnjiček, v katerem se nabirajo sredstva za novo gasilsko vozilo.