Naslovnica / Črna kronika / Gorski reševalci so z nevihtnih gora rešili izgubljeni planinki

Gorski reševalci so z nevihtnih gora rešili izgubljeni planinki

Gorski reševalci so bili sredi popoldneva, nekaj pred 16. uro obveščeni, da njihovo pomoč potrebujeta dve tuji planinki, ki sta se izgubili nekako med Malimi podi in Slemenom.

Izgubljenima planinkama, ki ju je, potem ko sta zatavali na staro, zapuščeno pot prek Slemena, za nameček zajelo tudi nevihtno vreme z meglo, so ob pomoči policijskega helikopterja na pomoč priskočili gorski reševalci GRS Kamnik.

Prvi poizkus, da bi planinki v dolino prepeljali s helikopterjem, se je zaradi goste megle izjalovil, saj se je moral helikopter vrniti nazaj v dolino, gorski reševalci pa so se že pripravili, da ju gredo iskat peš. So pa planinkama, prek mobilnega telefona naročili, naj si tam kjer sta poskušata najti oz. urediti zavetje in naj počakata, da pridejo ponju.

Gorski reševalci, predvsem pa dekleti, pa imeli nemalo sreče z vremenom ob drugem poskusu. Gosta megla se je namreč takrat, ko je helikopter peljal reševalce na izhodišče, da jima priskočijo na pomoč z naporno klasično metodo, vsaj za nekaj trenutkov razkadila, tako da so ju lahko, prav na hitro in po zaslugi izkušenega policijskega pilota, pobrali kar s helikopterjem ter ju je, iz nevihtnih in tokrat ne prav prijaznih hribov, nedaleč stran je klestila tudi toča, živi in zdravi varno prepeljali nazaj v dolino.

Fotografije: Kamnik.info in GRS Kamnik