Naslovnica / Črna kronika / Izgubljena petčlanska družina je obtičala na Veliki planini
Foto: GRS Kamnik

Izgubljena petčlanska družina je obtičala na Veliki planini

Gorski reševalci so ponoči z Velike planine pripeljali petčlansko družino, ki je obtičala na Zelenem robu, mimogrede pa obrnili še par, ki se je, domala povsem nepripravljen na gorske zimske razmere, podajal v najeto kočo.

Včeraj zvečer, malo pred 19. uro, so bili kamniški gorski reševalci poklicani na pomoč na Veliko planino, kjer se je izgubila petčlanska družina s tremi majhnimi otroki.Reševalci, ki so imeli zaradi slabega vremena, novozapadlega snega in snežnih zametov na poti kar nekaj težav, saj so se na samo Veliko planino oz. do Zelenega roba lahko prebili zgolj peš, so izgubljeno in premraženo družino našli v drvarnici zaprtega Zelenega roba.

Petčlanski družini, najmlajši med njimi je imel komaj tri leta, so gorski reševalci najprej nudili toplo zavetje in okrepčilo v svoji koči, nato pa so jih najprej varno pospremili do vozila GRS ter jih nato prepeljali še v dolino.

So pa gorski reševalci med sestopom srečali še en, zgolj z naslovom najete koče opremljen par, na zimske gorske razmere slabo pripravljenima turistoma pa svetovali, naj zaradi obupnih razmer, ki vladajo na planini, raje takoj obrneta.

Ker nihalka ne obratuje, gorski reševalci pozivajo vse lastnike koč, ki le-te oddajajo v najem, da naj ne gledajo zgolj na zaslužek, ampak poskrbijo tudi za varnost svojih gostov ter jih v koče na planino ne pošiljajo zgolj z GPS naslovom.