Naslovnica / NOVICE / Izšla je prva številka Špitavskih novic

Izšla je prva številka Špitavskih novic

Občina Kamnik je bogatejša za še eno v vrsti različnih krajevnih glasil, ki običajno enkrat letno izidejo pred novim letom. Te dni je namreč luč sveta ugledala prva številka Špitavskih novic, ki jih je uredila Bojana Pančur, izdalo Športno kulturno turistično društvo Špitalič, vsa gospodinjstva v KS Špitalič pa jih bodo, če jih že niso, prejela brezplačno.

Naslovnico šestintrideset strani obsegajočega glasila krasi fotografija špitavskega bajerja, ki jo je posnel Silvester Učakar, vsebina Špitavskih novic pa prinaša tudi zanimiv vpogled v delček zgodovine šolstva v Špitaliču, ki ga je pripravil Janez Petrič. Sledijo poročila o delu KS Špitalič, ŠKDT Špitalič, obširno poročilo o delu krajevnega gasilskega društva, utrinke iz dejavnosti Društva upokojencev, Lovske družine Motnik – Špitalič ter cerkvenega pevskega zbora, predstavljene pa so tudi Naraksove orgle.

Bajer v Špitaliču.

Nekaj vsebine je posvečeno tudi skrbi za zdravje in kratki predstavitvi bajerja, za katerega redkokateri mimobežni obiskovalec Špitaliča sploh ne ve, da obstaja, čeprav je prav lepo urejen, na sprehodu po urejenih sprehajalnih poteh pa je moč ob njem videti tudi številne različne živali, tako da bi si bržkone zaslužil tudi obširnejšo in podrobnejšo predstavitev.

V Špitavskih novicah se predstavljajo tudi nekateri lokalni obrtniki, za zadnjo stran novega glasila, pa sta Zara in Miha Drolc prispevala risbici.

Prva številka Špitavskih novic je, v primerjavi z nekaterimi drugimi krajevnimi glasili, ki že dlje časa izhajajo na Kamniškem, na prvi pogled sicer še nekoliko skromna, ampak takšne so bile povečini vse prve številke krajevnih glasil, zato smo domala povsem prepričani, da bodo tamkajšnji krajani svoje Špitavske novice z veseljem in ponosom prebirali, že prihodnje leto pa z združenimi močmi pripravili še obsežnejšo in še bolj vsebinsko raznoliko številko svojega novega krajevnega glasila.

Prvo številko Špitavskih novic pa si lahko, s klikom na povezavo oz. fotografijo naslovnice, prenesete in preberete tudi sami.

Povezava

Špitavske novice št. 1, 2018 (.pdf)