Naslovnica / Napovedi in obvestila / Javno naznanilo o nujnosti izvedbe sanitarne sečnje in preventivnih varstvenih del v gozdovih

Javno naznanilo o nujnosti izvedbe sanitarne sečnje in preventivnih varstvenih del v gozdovih

Zavod za gozdove Slovenije na podlagi 3. odstavka 8. člena Zakona o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) (ZZUSUDJZ) (Uradni list RS, št. 36/2020) naznanja, da roki za izvedbo del po odločbah o izvedbi sanitarne sečnje in preventivnih varstvenih del v gozdovih, ki so bile izdane pred uveljavitvijo tega zakona, tečejo neprekinjeno naprej.

Obrazložitev

Izvedba del po odločbah o izvedbi sanitarne sečnje in preventivnih varstvenih del v gozdovih, ki jih Zavod za gozdove Slovenije izdaja na podlagi 29. člena Zakona o gozdovih (Uradni list RS, št. 30/93, 56/99 – ZON, 67/02, 110/02 – ZGO-1, 115/06 – ORZG40, 110/07, 106/10, 63/13, 101/13 – ZDavNepr, 17/14, 22/14 – odl. US, 24/15, 9/16 – ZGGLRS in 77/16), se štejejo za nujne zadeve v smislu 3. odstavka 6. člena ZZUSUDJZ.

Predmetne odločbe se nanašajo na izvedbo sanitarne sečnje in preventivnih varstvenih del v gozdovih, kjer so drevesa napadena z insekti, so okužena, močno poškodovana ali podrta. Ker poleg že povzročene škode obstaja velika nevarnost prenamnožitve insektov (podlubnikov), ki lahko napadejo druga drevesa v lastnikovem ali sosednjem gozdu in s tem sprožijo prenamnožitev insektov (podlubnikov) v širšem območju, lahko nastopi velika gospodarska škoda in s tem nevarnost za premoženje večje vrednosti, z destabilizacijo gozdnega ekosistema pa tudi poslabšanje zdravega življenjskega okolja, torej nevarnost za življenje in zdravje ljudi.

Javno naznanilo se zaradi ekonomičnosti postopka (14. člen Zakona o splošnem upravnem postopku, Uradni list RS, št. 24/06 – uradno prečiščeno besedilo, 105/06 – ZUS-1, 126/07, 65/08, 8/10 in 82/13) ne objavlja za vsako posamično izdano Odločbo o izvedbi sanitarne sečnje in preventivnih varstvenih del v gozdovih, temveč z enotnim javnim naznanilom, ki velja za vse odločbe o izvedbi sanitarne sečnje in preventivnih varstvenih del v gozdovih, ki so bile izdane pred uveljavitvijo tega zakona.

Zavod za gozdove Slovenije
Damijan Oražem, direktor

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve