Naslovnica / ŠPORT / Kadetinje so sezono začele z dvema zmagama

Kadetinje so sezono začele z dvema zmagama

Kadetinje Calcit Volleyja so odlično začele letošnjo sezono, saj so na uvodnem kvalifikacijskem turnirju skupine C državnega prvenstva v Kopru zabeležile dve zmagi. Mlade Kamničanke so na prvi tekmi z 2:0 (16, 10) premagale Piran, nato pa še domačinke turnirja Luko Koper prav tako z 2:0 (20, 15). Na turnir ni prišla ekipa Krim Pirnar doors I.

V prvi tekmi varovanke trenerja Francija Obolnarja niso imele večjih težav, da so vknjižile prvo letošnjo zmago, več napora za uspeh pa so morale vložiti v dvoboju proti domačinkam turnirja. Predvsem to velja za uvodni niz, ko so naredile veliko število lastnih napak, v drugem pa so prevladovale v vseh elementih igre in prišle še do druge zmage na turnirju v Kopru.

»Igrali smo solidno, ne smemo pa pozabiti, da so dekleta prvič igrale skupaj na tekmi in da je večina igralk iz kategorije starejših deklic, kar pomeni, da bodo v tej kategoriji lahko nastopale še dve leti.  V prvi tekmi zmaga ni bila vprašljiva in so lahko igrale vse igralke, v drugi pa smo se v prvem nizu morali potruditi za zmago, predvsem zaradi prevelikega števila lastnih napak, v drugem nizu pa nam je igra bolje stekla. S prikazanim sem zadovoljen, moramo pa vedeti, da nas čaka še veliko dela,« je o uvodnem turnirju sezone dejal Franci Obolnar in dodal: »Želja deklet po uspehu na tekmah je prava, čeprav bodo nekatere nastopale v kar petih klubskih tekmovanjih (starejše deklice, kadetinje, mladinke, članice in pokal), kar nikakor ni lahko.«

Za kadetinje Calcit Volleyja so v Kopru igrale: Nives Juhant, Meta Ahačič, Lana Žužek, Zala Špoljarič, Lara Bošeska, Živa Javornik, Žana Poljanšek, Aleksandra Stupar, Alja Somrak, Sara Muršak in Lejla Kočan.

Izidi turnirja v Kopru

Luka Koper : Krim PIRNAR doors I 2:0 (25:00, 25:00)
Piran : Calcit Volley 0:2 (16:25, 10:25)
Calcit Volley : Luka Koper 2:0 (25:20, 25:15)
Krim PIRNAR doors I : Piran 0:2 (00:25, 00:25)