Naslovnica / NOVICE / Kamnik je pobelila toča
Foto: Leskovački žar Kordun

Kamnik je pobelila toča

Nekaj po dvanajsti uri se je nad širšo okolico Kamnika razdivjala nevihta s točo, ki je pobelila mestno središče.

Opoldanska nevihta s točo je prestrašila predvsem lokalne vrtičkarje in kmetovalce, ki jim letošje vreme, spričo vremenskih ekstremov že tako ni preveč naklonjeno, kar nekaj težav s točo, ki je pobelila kamniške ceste, pa so imeli s točo tudi vozniki.

 
 

Po prvih informacijah naj bi največ toče padlo na območju Kamnika ter tudi delu Tuhinjske doline, proti kateri se je nevihta pomaknila, vendar poročil o večjih težavah oz. škodi zaenkrat še ni. Da pa vse skupaj vendarle le ni bilo tako nedolžno, pa je moč videti tudi na različnih videoposnetkih občanov z družabnih omrežjih.

 

Četudi je toča zagotovo povzročila vsaj nekaj škode na vrtovih in njivah, smo lahko hvaležni, da se neurje nad Kamnikom vendarle ni razbesnelo v tolikšni meri ter s takšno silovitostjo, kot se je to v minulih dneh dogajalo v drugih krajih in tujini, tako da smo jo, vsaj zaenkrat, še kar dobro odnesli.

Kljub precej neobetavni napovedi in opozorilu ARSA, da bodo danes sredi dneva in popoldne nastajala krajevna neurja z nalivi, sunki vetra in točo, pa se nadejamo, da bo pri tem tudi ostalo.

Gibanje nevihte. Vir: ARSO