Naslovnica / ŠPORT / Kamniške odbojkarice so se s prepričljivo zmago uvrstile v zaključni turnir

Kamniške odbojkarice so se s prepričljivo zmago uvrstile v zaključni turnir

Odbojkarice Calcit Volleyja so na povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije, tako kot v prvi tekmi, premagale Ankaran s 3:0 , tako da so se zanesljivo uvrstile na zaključni turnir, ki bo od 17. do 19. januarja v Kamniku. Varovanke Gregorja Rozmana bodo v polfinalu igrale proti SIP Šempetru. V soboto bodo v desetem krogu srednjeevropske lige ob 19. uri gostile Bimal-Jedinstvo Brčko.

Ankaran – Calcit Volley 0:3 (-18, -18, -23)

Koper – Dvorana OŠ Anton Ukmar.

Ankaran: Ugrenovič (L), Krstić 1, Čotar, Pangerc, Angelini 2, Medved (L), Pobeg, Uršič 7, Ćorić 14,Trobec 8, Valenčič 9. Trener: Alen Bektašević.

Calcit Volley: Zbičajnik 1, Kotnik 1, Mihevc 3, P. Marušič 7, Š. Marušič 2, Mihalinec (L), Vovk 11, Brulec Kostić 6, Zatković 14, Janežič (L), Charuk, Jerala 3, Kaker 5. Trener: Gregor Rozman.

V soboto so Kamničanke v derbiju z GEN-I Volleyjem doživele hladen tuš, saj so se domov vrnile celo brez osvojenega niza, zato je bilo pred povratno četrtfinalno tekmo v Kopru proti Ankarančankam, v njihovih vrstah kar nekaj bojazni. Tudi zato, ker so bile brez poškodovane Katje Mihalinec, ki je sicer bila v postavi, vendar na položaju drugega libera, a se je na koncu za kamniško ekipo vse dobro končalo.

V prvem nizu so Kamničanke z dvema zaporednima točkama Polone Marušič domačinkam hitro pobegnile za tri točke (5:2), do konca niza pa se je domačinkam le dvakrat uspelo približati na manj kot dve točki zaostanka. Zadnjič pri izidu 10:12, zmago v uvodnem nizu pa je potrdila Tina Kaker.

Z blokom Sare Valenčič so Ankarančanke v drugem nizu povedle z 10:7, po polminutnem odmoru pa so se Kamničanke le zbudile. Z blokom Katje Mihevc so izid izenačile, z novim blokom, tokrat Eve Zatković pa so povedle z 11:10, prednosti pa niso več izpustile iz rok. Prav Zatkovićeva, ki je v drugem nizu zamenjala kapetanko Olivero Brulec Kostić, je imela veliko zaslug, da so strle odpor domačih odbojkaric. Niz se je končal z uspešnim napadom Polone Marušič. Z zmago v drugem nizu so se Kamničanke že uvrstile na zaključni turnir, v izenačenem tretjem pa so izkoristile prvo zaključno žogo. V napadu je bila uspešna Eva Zatković.

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec