Naslovnica / ŠPORT / Kamniške odbojkarice za neposredno uvrstitev v polfinale potrebujejo le še eno zmago

Kamniške odbojkarice za neposredno uvrstitev v polfinale potrebujejo le še eno zmago

V minulem krogu so odbojkarice Calcit Volleyja pred svojimi navijači premagale GEN-I Volley. Do konca rednega dela 1. DOL za ženske jih čakajo še tri tekme, za uvrstitev v polfinale končnice pa potrebujejo še eno zmago. Prva priložnost zanjo bo v soboto, ko bodo v Šempetru v Savinjski dolini v 16. krogu igrale proti domači Aliansi. Tekma se bo začela ob 19. uri.

Tudi v letošnji sezoni se bosta prvi dve ekipi po rednem delu državnega prvenstva neposredno uvrstili v polfinale končnice, ekipe od tretjega do šestega mesta pa bodo morale igrati četrtfinale. Za zdaj so v najboljšem položaju Kamničanke, ki imajo točko več kot Nova KBM Branik na drugem mestu in sedem več kot Formula Formis, ki jih je v letošnji sezoni v domačem prvenstvu edina premagala.

V soboto so se morale varovanke Gregorja Rozmana pošteno potruditi, da so strle odpor Novogoričank. »GEN-I Volley se nikoli ne preda, vedno igra do zadnje točke, zato smo že pred tekmo vedele, da bomo morale ohraniti zbranost do konca vsakega niza. Žal smo predvsem v drugem in tretjem nizu naredile preveč lastnih napak, tako na servisu kot v polju, zato je tudi prišlo do napetih končnic. Na srečo smo bile v obeh končnicah nizov dovolj zbrane in ju odigrale kot znamo ter tekmo na koncu le dobile s 3:0,« je o sobotni zmagi spregovorila Katja Mihevc.

Do konca sezone bo za kamniško ekipo pomembna prav vsaka tekma. Že v soboto si lahko zagotovijo najmanj drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva ter se s tem izognejo četrtfinalnim bojem, toda s katerokoli ekipo bodo igrale v polfinalu, jim ne bo lahko. Hkrati to tudi pomeni, da lahkih tekem do konca sezone ne bodo imele več in že v soboto jih v Šempetru čaka težak obračun z domačo ekipo, za katero igrajo tudi tri nekdanje odbojkarice Calcit Volleyja.

»Zavedamo se, da so najpomembnejše tekme v sezoni šele pred nami. V soboto bomo morale iti v tekmo zbrano in igrati svojo igro, predvsem pa si ne bomo smele dovoliti prevelikega števila lastnih napak, da ne bi nasprotnice na lahek način prihajale do točk. Vsekakor v Šempetru lahko pričakujemo motivirane domačinke, toda če bomo igrale kot znamo, se nimamo česa bati,« je prepričana blokerka Calcit Volleyja, ki bo po dveh porazih na turnirju srednjeevropske lige v Bekescsabi, s katerimi je izgubil vse možnosti za uvrstitev na zaključni turnir, vse svoje sile zdaj usmeril v domače prvenstvo.

»Tekmovanje v srednjeevropski ligi je zdaj za nami. Nima se več smisla obremenjevati z njim, čeprav bi bilo lepo igrati na zaključnem turnirju. Toda to je zdaj preteklost, svoje misli moramo usmeriti le še v domače prvenstvo in tekme, ki so pred nami. Predvsem to velja za končnico državnega prvenstva, ko ne bo več popravnih izpitov,« je na najpomembnejše tekme v sezoni že osredotočena Mihevčeva, ki meni, da so s soigralkami ob pravem času dobili dve pomembni okrepitvi, Američanko Ali Frantti in povratnico v ekipo, Olivero Kostić.

»Olivera bo verjetno potrebovala še nekaj časa, da bo prišla v tekmovalni ritem, vendar verjamem, da nam bo v končnici že lahko priskočila na pomoč. Veliko pa smo pridobili tudi z Ali, ki je dobra igralka, visoka, tako da smo zdaj v napadu bolj nevarne, zelo dobro pa se je vklopila tudi v ekipo.«

Prvi dve tekmi 16. kroga bosta na sporedu že danes, in sicer bodo Novogoričanke gostile GEN-I Volley, Pucončanke pa Novo KBM Branik. V soboto bosta ob tekmi v Šempetru še tekmi v Žirovnici, kjer bo gostovala Ljubljana, v Kopru pa bo obalni derbi.

Pari 16. kroga v 1. DOL za ženske

Petek, 16. februar: GEN-I Volley – Formula Formis (Mestna dvorana Nova Gorica, 18:30), Roto-Kema Puconci – Nova KBM Branik (Zelena dvorana Puconci, 18:00), sobota, 17. februar: Aliansa Šempeter – Calcit Volley (OŠ Šempeter, 19:00), Zgornja Gorenjska – Ljubljana (ŠD pod Stolom, 19:30), Luka Koper – Ankaran Hrvatini (OŠ Koper, 18:00).

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec