Naslovnica / NOVICE / Kamniške vezilje razstavljajo v občinski stavbi

Kamniške vezilje razstavljajo v občinski stavbi

Popoldne je bila v preddverju občinske stavbe odprta razstava vezenin, ki so jih ustvarile kamniške vezilje.

Razstavo najrazličnejših vezenin v tehniki rišelje, ki so, pod mentorskim vodstvom Majde Vavpetič, prišle izpod pridnih in vztrajnih rok kamniški vezilj, je odprl podžupan Matej Slapar, odprtje pa je bilo popestreno tudi s kulturnim programom v katerem so nastopile Ljudske pevke Predice ter harmonikar Jože Jagodic.

vezilje obcina 7

 

V imenu vezilj je prisotne pozdravila Angela Jagodic, ki se je zahvalila njihovi mentorici Majdi Vavpetič, obenem pa poudarila bogastvo slovenskih vezenin ter pomen ohranjanja in prenašanja znanja, s katerim se je nekdaj lahko ponašala domala vsaka ženska oz. dekle, na prihodnje rodove, ki tovrstnega znanja nimajo več.

vezilje obcina 29

 

Kamniške vezilje so se s svojimi vezeninami predstavile že na več skupinskih razstavah, tokrat pa si bo njihove umetelne vezenine, do 11. marca 2016, moč ogledati tudi v avli in na stopnišču občinske stavbe.

 

Svoja dela razstavljajo: Frančiška Ahačič, Milena Arnuš, Milena Črv, Joži Fric, Marina Hribar, Angela Jagodic, Metoda Jelenc, Dragi Kojić, Marina Marko, Dragica Kropivnik, Jožica Mandelj Novak, Helena Matoh, Jana Oblak, Olga Prešeren, Rozi Rifel, Mira Rode, Jerneja Urbanc, Majda Vavpetič in Vida Vesel.