Naslovnica / ŠPORT / Kamniški odbojkarji na pragu tretjega kroga

Kamniški odbojkarji na pragu tretjega kroga

Odbojkarji Calcit Volleyballa so na prvi tekmi drugega kroga pokala Challenge premagali slovaško ekipo Spartak Myjava v njeni dvorani. Za napredovanje v prihodnji krog jim bosta prihodnjo sredo, 18. novembra, ob 20. uri, zadostovala že dva osvojena niza. V soboto, 14. novembra, bodo Kamničani v osmem krogu 1. DOL za moške gostili Krko.

Spartak Myjava – Calcit Volleyball 1:3 (-20, -23, 23, -20)

Myjava – Športna dvorana Myjava, gledalcev 550. Sodnika: Stojanov (Bolgarija) in Vaiciakovič (Belorusija).

Spartak Myjava: Katona, Kraisl, Vydareny – libero, Konc, Müller, Ihnat, Hauer, Mracko, Pokopec, Piovarči, Durec, Leskanič.

Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan, T. Štern, Vidmar, Štembergar Zupan, Brulec, Lakner, Kotnik, Ž. Štern, Videčnik, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

Slovenski podprvaki so po letu dni premora spet zaigrali v pokalu challenge, v katerem so se predlani prebili do četrtfinala, kjer jih je zaustavil italijanski A-1 ligaš iz Latine. Kamničani, trenutno vodilna ekipa slovenskega državnega prvenstva, so tudi tekmo na Slovaškem začeli brez kapetana Andreja Štembergar Zupana, ki je sicer bil z ekipo, a zaradi težav z očesom nanj trener Marko Brumen še ni računal. Toda tudi brez njega so si Calcitovci priigrali dobro izhodišče pred povratno tekmo, ki bo na sporedu prihodnjo sredo v Kamniku.

V prvem nizu je bil izid izenačen do 18. točke, v končnici pa so si slovenski odbojkarji priigrali štiri točke prednosti (19:23), kar jim je zadostovalo za zanesljivo zmago. Drugi niz so bolje začeli slovaški odbojkarji, ki so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo štirih točk, takšna je bila njihova prednost tudi ob drugem, toda na 17. točki je sledilo izenačenje, Kamničani so v nadaljevanju povedli z 21:19, vendar so se domači odbojkarji s tremi zaporednimi točkami vrnili v igro. Do novega preobrata ni prišlo, kajti po izenačenju na 23:23 so gostje dosegli dve točki zapored in prišli do vodstva z 2:0 v nizih.

V tretjem nizu so varovanci Marka Brumna povedli z 8:4, toda nato so bili slovaški odbojkarji tisti, ki se niso predali. Na enajsti točki je sledilo izenačenje, priigrali so si tudi tri zaključne žoge za zmago v tretjem nizu. Dve so gostje ubranili, ne pa tudi tretje. Toda v četrtem nizu so pobudo spet prevzeli Kamničani, ki so bili ves čas v prednosti. Vodili so tudi že s 16:11, na koncu pa je zmago z dvema blokoma potrdil Žiga Štern.

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec