Naslovnica / ŠPORT / Kamniški odbojkarji so doma prepričljivo premagali Salonit

Kamniški odbojkarji so doma prepričljivo premagali Salonit

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 17. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške v svoji dvorani premagali ekipo Salonita iz Anhovega. V sredo, 27. januarja, čaka kamniško ekipo tekma v srednjeevropski ligi z Mladostjo iz Zagreba v gosteh, v domačem prvenstvu pa bodo v prihodnjem krogu, v soboto, 30. januarja, gostili Krko.

Calcit Volley – Salonit Anhovo 3:0 (23, 28, 23)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Markelj (Bled), Miklošič (Maribor).

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purič, Kosmina 4, Gasparini 18, Hebda 1, Klobučar 18, Jerončič 5, Brulec 1, Beravs, Štalekar 7, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

Salonit Anhovo: Boharev 7, Šarič (L), Jereb, Filiputti, Karnel 6, Maretič (L), Kavčič 2, Radosavljević 8, Peterlin 16, Kovačič, Tomić, Vrtovec 12, Basaneže. Trener: Rade Dačović.

Na obeh tekmah v letošnji sezoni so Kamničani premagali Kanalce, več dela pa so imeli na njihovem prvem medsebojnem obračunu v Kamniku. V tretji del sezone sta obe ekipi vstopili z dvema zmagama, bolj prepričljivi so bili varovanci Gregorja Jerončiča, ki so obakrat zmagali s 3:0 (Hoče doma in Hiša na kolesih Triglav v gosteh), medtem ko so kanalski odbojkarji obakrat doma slavili s 3:1 (Hiša na kolesih Triglav, Krka).

V izenačenem prvem nizu si nobena ekipa dolgo ni priigrala več kot dve točki prednosti, po dveh zaporednih točkah Saše Štalekarja za kamniško vodstvo s 15:13 pa je prvi po polminutnem odmoru posegel gostujoči trener Rade Dačović. Do tega izida so bili Kanalci boljši v bloku, domačini na servisu in po novem asu, tokrat Štalekarja , so gostom pobegnili na 19:15, tako da je Dačović vzel še svoj drugi polminutni odmor. Z blokom Mitje Gasparinija so domačini vodili že z 21:16, toda s tremi zaporednimi točkami so se jim Kanalci približali na dve točki zaostanka (19:21). V končnici so gostje svoj zaostanek po napadu Marka Radosavljevića znižali le na točko (21:22), vendar so po njihovih dveh lastnih napakah domačini prišli do treh zaključnih žog. Dve so Kanalci ubranili, tretjo pa je s svojo šesto točko v uvodnem nizu izkoristil Jan Klobučar.

Z asom Frana Peterlina so v drugem niz prvi do prednosti dveh točk prišli kanalski odbojkarji (7:5), razpoloženi sprejemalec Salonita pa je bil uspešen tudi za vodstvo s 13:10. Kamniška ekipa je bila v še večjih težavah po bloku Radosavljevića, saj je zaostajala že za štiri točke (12:16), po polminutnem odmoru pa je bil z dvema zaporednima napadoma Klobučarja izid na 17. točki izenačen. V končnici so po kamniški lastni napaki Kanalci bili tisti, ki so prišli do prednosti dveh točk (23:21), z blokom Martina Kosmine pa so Kamničani izid na 23. točki izenačili. Prvi so do zaključne žoge sicer prišli gostje, ki so potem imeli še dve, svojo četrto pa so nato izkoristili domačini. Spet v režiji Klobučarja, ki je dosegel kar štiri zaporedne točke za svojo ekipo.

Po dveh asih Ireneja Karnela je Salonit Anhovo tretji niz začel z vodstvom 2:0, toda po treh zaporednih Gasparinija so do prednosti dveh točk prišli domači odbojkarji (5:3). Kosmina je svojo ekipo z dvema zaporednima zaključenima napadoma popeljal do prednosti štirih točk (10:6). Vendar se gostje niso predali, saj so na servis Jakoba Kavčiča izid najprej izenačili, po napaki domačih pa po daljšem času spet povedli (17:16). Za polminutni odmor se je tokrat odločil Gregor Jerončič, obetala pa se je še ena zanimiva in izenačena končnica, v kateri je Gasparini Kamničanom priboril prvo zaključno žogo za nove tri točke. Domačini so izkoristili že prvo, saj so gostje naredili novo lastno napako.

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec