Naslovnica / ŠPORT / Kamniški odbojkarji zmagali v Kranju

Kamniški odbojkarji zmagali v Kranju

Odbojkarji Calcita Volleyballa so v tekmi 5. kroga modre skupine 1. DOL za moške šele po hudem boju ugnali domači Triglav in prišli do dveh točk, ki jih še vedno držijo na prvem mestu prvenstvene lestvice. Že v sredo Kamničane v Murski Soboti čaka vnaprej odigrana tekma s Panvito Pomgradom v Murski Soboti.

Triglav Kranj – Calcit Volleyball 2:3 (-18, 25, -23, 24, -11)

S sredino zmago proti ACH Volleyju so kamniški odbojkarji, vsaj začasno, prevzeli vodstvo v modri skupini. Prav tako je Calcit Volleyball za zdaj edina ekipa, ki v modri skupini še ni izgubila, na drugi strani pa je domači Triglav edini, ki v njej še ni zmagal. Na prvo zmago v modri skupini bo moral počakati še nekaj časa počakati, v prihodnjem krogu se bodo pomerili z ACH Volleyjem, zato pa so Kamničani le še enkrat več potrdili, da imajo tudi v letošnji sezoni visoke cilje.

Že v prvem nizu so gostje brez večjih težav prišli do visoke prednosti, v veliki meri tudi po zaslugi domačinov, ki so do konca naredili kar deset lastnih napak. Po napaki Mateja Köka, ki je bil med tednom že drugo leto zapored prejemnik male športne plakete Kranja za dosežke v športu, so calcitovci povedli z 20:12, s tem pa je bil uvodni niz že odločen. Žan Novljan je Kamničanom, za katere so v prvem nizu igrali še Jan Brulec, Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Matic Videčnik, Tonček Štern in prosti igralec Klemen Hribar priigral prvo od osmih zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih, ki se je končal z napakama Andreja Štembergarja in Mateja Köka na servisu.

Tudi drugi niz se je začel z neizsiljenimi napakami Kranjčanov, do prvega tehničnega odmora so naredili tri, v kamniški ekipi se je razigral Domen Kotnik, kar jim je prineslo prednost štirih točk. S točko Jana Brulca so gostje povedli z 11:6, toda Kranjčani so se vrnili v igro, tokrat tudi po zaslugi gostov, saj so bili zdaj oni tisti, ki so naredili večje število lastnih napak. Matej Kök je na 18. točki izid izenačil, nato pa s še enim uspešnim napadom svojo ekipo popeljal do vodstva 20:19. Po polminutnem odmoru so se Kamničani le prebudili, s točkama Tončka Šterna in Žana Novljana dosegli dve točki zapored in spet prišli do vodstva. Novljan je bil nato tisti, ki je gostom zagotavljal minimalno prednost, Kotnik pa jim je priigral prvo in drugo zaključno žogo za vodstvo z 2:0 v nizih. Obe so Kranjčani ubranili, z že 14. točko Mateja Köka pa sami prišli do zaključne žoge za izenačenje v nizih. Nejc Uršič, ki je z blokom zaustavil Žigo Šterna je izkoristil prvo.

Tudi tretji iz je imel podoben potek kot drugi. Večinoma so bili v vodstvu Kamničani, ki so ob prvem in drugem tehničnem odmoru vodili s štirimi točkami prednosti, štiri točke prednosti je bilo tudi pri izidu 23:19. V končnici niza so jih varovanci Saše Ropa s točkami Janka Breganta skorajda ulovili, približali so se jim na točko zaostanka (23:24), da do preobrata ni prišlo, je poskrbel Štembergar Zupan.

Kranjčani so bili v četrtem nizu že na pragu novega izenačenja v nizih, saj so z asom razpoloženega Mateja Köka prišli do treh zaključnih žog. Vse tri so Kamničani, ki so ob drugem tehničnem odmoru vodili s 16:12, ubranili, toda Bregant in Rok Rezar z blokom, zaustavil je Štembergar Zupana, sta le izkoristila četrto za drugi tie-break Triglava v modri skupini, drugi pa je bil tudi za Calcit Volleyball. V Kanalu so bili Kamničani uspešni, Kranjčani so v Mariboru morali priznati premoč nasprotnikom, ob menjavi strani pa so s točko prednosti vodili gostje. Na servis Kotnika so dosegli še dve točki, Novljan pa je, čeprav so se jim Kranjčani enkrat še približali na točko zaostanka (9:10), Kamničanom le priboril zmago.

Napisal: Miha Štamcar