Naslovnica / ŠPORT / Kamniškim odbojkarjem v Zagrebu ni šlo najbolje

Kamniškim odbojkarjem v Zagrebu ni šlo najbolje

Odbojkarji Calcit Volleyja so v četrtem krogu srednjeevropske lige v gosteh izgubili z zagrebško Mladostjo z 0:3 (-19, -26, -23). V sredo, 7. novembra, bodo v Mariboru igrali prvo četrtfinalno tekmo pokala Slovenije, v srednjeevropski ligi pa bodo spet igrali 12. decembra, ko bodo gostili Posojilnico Aich/Dob.

Mladost Zagreb – Calcit Volley 3:0 (19, 26, 23)

Zagreb – Dvorana Bojan Stranić, gledalcev 50, sodnika: Szabo, Halasz (oba Madžarska).

Mladost Zagreb: Sabljak 4, Radoš (L), Nikačević 12, Bakonji, Sedlaček 11, Šarčević (L), Mišura, Jurić, Prlić, Marelić 9, Krnić 1, Dukić 4, Mihalj 20. Trener: Radovan Malević.

Calcit Volley: Pereira 11, Hribar (L), Bregar 5, Golob (L), Jereb 4, Podobnik, Ratek 1, Vidmar 10, Babkov 11, Štalekar 5, Lakner 2, Kotnik, Štembergar Zupan, Rotar. Trener Aleš Hribar.

V soboto so odbojkarji ACH Volleyja izgubili na vročem gostovanju v Pliberku z 2:3, peti niz se je končal z izidom 21:19 za Posojilnico Aich/Dob, tako da v srednjeevropski ligi ni več neporaženih ekip. Hkrati je bila to priložnost za Kamničane, da bi v primeru nocojšnje zmage v Zagrebu prevzeli vodstvo na lestvici. Vendar je vse skupaj ostalo le pri željah, kajti Zagrebčani, ki so v letošnji sezoni v Mevzi do zdaj odigrali le eno tekmo, v kateri so doma izgubili z Kazincbarciko, slovenskim podprvakom niso oddali niti niza.

Že rahlo utrujeni varovanci Aleša Hribarja, za katere je bila to že tretja tekma v petih dneh, so neprepričljivo vstopili v dvoboj z domačini, ki so povedli z 8:4 in 16:11. Kamničani so bili predvsem nerazpoloženi v napadu, vršili pa so tudi premalo pritiska s servisi, naredili so tudi preveč lastnih napak. Po zaslugi razpoloženega Ivana Mihalja so domačini tudi pred vstopom v končnico vodili s petimi točkami prednosti, kar jim je ob mirnem nadaljevanju zadoščalo za vodstvo z 1:0 v nizih.

V drugem nizu so se kamniški odbojkarji le razigrali, čeprav njihova igra še vedno ni bila tekoča. Ob nekdanjem prvem tehničnem odmoru so zaostajali za dve točki, ki so jo do 16. točke prepolovili. V končnico so povedli z 21:20, imeli priložnost, da izid v nizih izenačijo, vendar se jim ni izšlo.

Tretji niz je imel podoben potek kot prvi, domačini so hitro prišli do prednosti štirih točk, ki so jo držali vse do končnice niza. Predvsem so prevladovali v bloku, s kar 12 se je izkazal Ivan Mihalj, in ko je bilo na semaforju 18:13 je vse kazalo na njihovo zmago. Vendar se Kamničani še niso predali, Zagrebčanom so se približali na dve točki zaostanka (19:21), ubranili so tudi dve zaključni žogi, v tretje pa so bili domačini le uspešni ter tako prišli do zaslužene zmage.

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec