Naslovnica / ŠPORT / Katarina Novak je amaterska državna prvakinja v kolesarjenju

Katarina Novak je amaterska državna prvakinja v kolesarjenju

Neulovljive kamniške amaterske kolesarke očitno povsem obvladujejo slovensko kolesarsko sceno, saj se v Kamniku od nedelje ponašamo s kar dvema amaterskima državnima prvakinjama, prvakinji, in sicer Katarino Novak (BikeRepublic) in Tino Brelih (KD Alpe).

Že včeraj smo poročali o tem, da je v nedeljo v Voklem potekalo državno amatersko kolesarsko prvenstvo, na katerem je naslov državne prvakinje v kategoriji ženske B od 35 do 50 let osvojila Kamničanka Tina Brelih, pri tem pa smo nehote spregledali izvrsten dosežek  še ene kamniške kolesarke, in sicer Katarine Novak, ki je, v kategoriji A (ženske do 35 let), prav tako osvojila naslov amaterske kolesarske državne prvakinje.

Katarina Novak, ki nastopa za kolesarsko ekipo BikeRepublic, med svojimi kolesarskimi kolegi in kolegicami, kot so zapisali na družabnem profilu njene ekipe, slovi predvsem po svojih odličnih nastopih na kolesarskih vzponih, je z zmago na državnem amaterskem prvenstvu dosegla svojo največji dosežek, pri čemer ji je bila tokrat v precejšnji meri naklonjena tudi športna sreča, kajti po stalni in zanesljivi vožnji v vodilni skupini, se ji je, domala tik pred ciljem, le za las uspelo izogniti skupinskemu padcu oz. kot je povedala:

»Trasa je imela kar nekaj ostrih ovinkov, tako da je bila tehnično precej zahtevna, drugače pa precej ravninska. Tempo je bil kar oster, povprečje vsakega kroga je bilo preko 40km/h. Celo tekmo sem vozila v vodilni skupini, ki se je začela po malem trgati šele v zadnjem krogu. Dva kilometra pred ciljem je prišlo do skupinskega padca, ki sem se mu izognila in tako končala kot državna prvakinja v svoji kategoriji, skupno pa tretja.

Čeprav na državno prvenstvo zaradi hude konkurence nisem prišla z najvišjimi ambicijami, se je danes obrnilo v moj prid. Majice sem neizmerno vesela, saj sem s tem uresničila enega od mojih kolesarskih ciljev.˝

Katarini Novak čestitamo za izjemen uspeh in ji želimo uspešno nadaljevanje sezone.

Vir in fotografije: FB profil Katarine Novak in BikeRepublic