Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Kdo bosta nova kamniška podžupana

Kdo bosta nova kamniška podžupana

Sodeč po napovedih kamniškega župana Mateja Slaparja, ki svoje županske naloge opravlja že slaba dva meseca, naj bi Občina Kamnik slednjič dobila tudi nova podžupana.

Župan Matej Slapar od slovesne zaprisege 19. 12. 2018, svoje županske naloge že skorajda dva meseca opravlja brez pomoči podžupanov, kar med nekaterimi občani, predvsem pa člani različnih kamniških političnih strank in list, že nekaj časa vzbuja precej vprašanj ter tudi začudenja.

Kot gre soditi po nocojšnjem zapisu župana Slaparja na družabnem omrežju, pa naj bi Kamničani že kaj kmalu dočakala tudi imenovanje podžupanov. Kot smo že nekaj časa neuradno seznanjeni, naj bi imela Občina Kamnik tudi v tem mandatu dva podžupana, le s to razliko, da naj bi eden izmed obeh podžupanov (vsaj za enkrat) svojo funkcijo opravljal neprofesionalno, medtem ko naj bi bil drugi poklicni župan.

Sicer je že dlje časa neakšna javna skrivnost, da naj bi bila, če si Slapar v tem času morda ni premislil, za podžupana imenovana dr. Jernej Markelj (NSi), ki naj bi bil zadolžen predvsem za okolje in prostor oz. prostorske zadeve, ter Sandi Uršič (LSU), katerega (nepoklicne) podžupanske naloge pa naj bi pokrivale predvsem družbene dejavnosti. Izbira, še posebej pa področje zadolžitev obeh podžupanov, bi utegnila biti precej dobra, saj sta obe omenjeni področji v Občini Kamnik že lep čas precej zapostavljeni in podhranjeni, če že ne kar zanemarjeni.

Je pa župan Matej Slapar danes zapisal, da od obeh prihodnjih županov pričakuje, : “… da bosta imela enako vizijo razvoja naše občine kot jaz in ekipa v občinski upravi.”, saj morajo, po županovem mnenju, vsi vleči voz v isto smer.