Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Irena Koprivc in Mirjan Mlinarič nova članska državna prvaka v disciplini Tandem Mix

Kegljanje: Irena Koprivc in Mirjan Mlinarič nova članska državna prvaka v disciplini Tandem Mix

Začel se je novi cikel decembrskih državnih prvenstev za kegljače in kegljačice KK Calcit Kamnik. Na nedeljskem državnem prvenstvu v disciplini Tandem Mix sta s svojo odlično igro do naslova državnega prvaka prikegljala Irena Koprivc in Mirjan Mlinarič, ki sta po zmagi v izjemnem izenačenem finalnem dvoboju zasluženo prejela zlati medalji okoli vratu.

Naslov državnih prvakov Irene in Mirjana sta s 3. mestom dopolnila tudi Tadeja Kokalj in Matej Turk, ki sta kot najboljši par kvalifikacij že v uvodu napovedala boje za zmago na letošnjem turnirju. Do mesta v finalu sta ju ločila dva odlična meta v podaljšani igri, toda dvojica KK Ljubelja (Ahačič, Konec) je bila v tem delu igre boljša.

Na prvenstvu je nastopalo 7 parov KK Calcit Kamnik, ki so dosegli sledeče rezultate:

10. mesto  Tamara Pevec in Peter Jantol
12. mesto  Noemi Živkovič in Janže Lužan
13. mesto  Tatjana Hace in Rudi Vidic
16. mesto  Klara Koprivec in Jure Starman
22. mesto  Lara Šuštar in Andraž Babnik

Kamniška moška članska ekipa je najuspešnejša v Sloveniji

 2. decembra je bilo na svečanem dogodku Kegljaške zveze Slovenije podeljeno kar nekaj priznanj za delo v pretekli sezoni 16/17. KK Calcit Kamnik se lahko pohvali, da so na KZS kamniški klub razglasili za Moški klub leta 2017, prav tako je bila za najboljšo moško člansko ekipo razglašena 1. moška ekipa KK Calcit Kamnik.

Posebno nagrado za dosežke v kegljaškem športu je prejel tudi Jakob Jančar, ki je na Svetovnem prvenstvu dosegel bronasto medaljo v disciplini kegljaških dvojic (Tandem).

Peter Jantol