Naslovnica / POUDARJENO / Kegljanje: Kamniški kegljači in kegljačice so dvojni državni viceprvaki

Kegljanje: Kamniški kegljači in kegljačice so dvojni državni viceprvaki

Z zadnjim, 18. krogom so se končala tekmovanja v državnih ligah. Obe prvi ekipi Calcit sta osvojili drugo mesto, ostale ekipe pa so zasedle mesta od 4. do 6.

Prva moška ekipa Calcit je gostovala v Litiji pri istoimenski ekipi. Za naslov prvaka so potrebovali zmago z 8:0, saj je Konstruktor premagal ekipo Ograjce s 7:1. Žal se je načrt izjalovil že v prvem paru, v katerem sta nastopila Gašper Burkelca in Jure Starman. Jure (553) je svoj dvoboj prepričljivo dobil, Gašper (577) pa je žal nesrečno izgubil kljub enakemu številu podrtih kegljev kot njegov nasprotnik. S tem je bilo prvenstvo odločeno. V nadaljevanju je odlično nastopil Matej Turk s 606 podrtimi keglji, ostali Peter Jantol (560), Kristjan Mijatović (556) in Marko Oman (566) niso našli prave motivacije in tekma se je končala 4:4. Kljub velikemu razočaranju je treba pohvaliti ekipo, ki je daleč najmlajša v 1.A ligi. Naslov je bil praktično izgubljen po krivični  odločitvi Predsedstva KZS, ki je tekmo z ekipo Ograjce, ki se je končala s 4:4, na milo rečeno čuden in nepregleden mačin registrirala z rezultatom 6:2 za Ograjco.

Prva ženska ekipa Calcit je gostovala v Celju. Za osvojitev končnega drugega mesta so potrebovale točko. Toda mlade Celjanke, ki so le še bleda senca nekdanje šampionske zasedbe, niso nudile pravega odpora. Kamničanke so kljub temu, da niso nastopile v najmočnejši postavi, prepričljivo zmagale s 7:1. Tudi rezultati niso bili najboljši. Še najboljši sta bili mladi Tea Repnik s 537 in Klara Koprivec s 535 podrtimi keglji. Nastopile so še: Majda Lužar, Lidija Pirman,  Tadeja Kokalj in Irena Koprivc. Po zelo slabem jesenskem delu so se spomladi z enim samim porazom dekleta povzpela na odlično drugo mesto.

Druga moška ekipa Calcit je doma igrala z ekipo Železniki. Tradicionalno neugoden nasprotnik je tudi tokrat presenetil in tudi z malo sreče zmagal s 6:2. Za neodločen izid so domačim zmanjkali 4 keglji, za minimalno zmago in napredovanje v višjo ligo pa  14 kegljev. Pri domačih, ki niso imeli svojega dne, sta bila dobra le brata Babnik. Matic je podrl 572, Andraž pa 552 kegljev. Igrali so še: Štefan Flerin, Brane Potočnik, Mirjan Mlinarič/Marjan Dolinšek in Miha Uršič.

Že v petek je tretja moška ekipa gostila ekipo Železniki 2. Tudi tokrat so igrali zelo dobro in prepričljivo zmagali s 7:1. Igrali so Branko Progar (549), Rok Jantol (576), Klemen Končnik (543), Miha Uršič (543), Jakob Jančar (564) in Franci Grubar (571). S to zmago so se uvrstili na 4. mesto v 3. ligi zahod.

Druga ženska ekipa je svojo zadnjo tekmo odigrala že prejšnji teden in je na koncu osvojila 5. mesto v 2. ženski ligi zahod.

 Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaškega kluba CALCIT Kamnik in Kegljaške zveze Slovenije.

Štefan Flerin