Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Začetek spomladanskega dela v državnih ligah

Kegljanje: Začetek spomladanskega dela v državnih ligah

S tekmami 10. kroga se je začel spomladanski del v državnih ligah. 1.moška ekipa je nepričakovano doma oddala točko Ograjci, 1. ženska ekipa doma in 2. moška ekipa v Kopru sta zmagali, 3. moška ekipa pa izgubila v Ljubljani.

Prva moška ekipa CALCIT je gostila novinca v ligi, KK Ograjca iz Ljubljane. Domačini so bili favoriti, a gostje se s tem niso obremenjevali. V prvem bloku so za Calcit nastopili Matej Turk, Kristjan Mijatović in Igor Zamljen. Medtem, ko sta Matej in Kristjan začela dobro, Igor ni našel prave igre in je oba prva seta gladko izgubil. Zamenjal ga je Gašper Burkeljca, ki je odigral bolje, vendar mu ni uspelo napraviti preobrata proti razpoloženemu Juvančiču. Matej (593) se je hrabro boril z reprezentantom Pintaričem. Po treh setih je zaostajal za 3 keglje, v zadnjem pa mu je prav toliko zmanjkalo za točko. Podobno se je  zgodilo tudi Kristjanu (581), le da je izgubil za 8 kegljev. Po prvem bloku je bilo torej neugodnih 3:0 za goste in zaostanek 70 kegljev. V drugem bloku so za Calcit nastopili Jure Starman, Marko Oman in Peter Jantol. Medtem, ko sta Jure (580) in Peter (574) suvereno začela in dobila oba prva seta, je Marko oba seta izgubil in zaostajal 15 kegljev za Hafnarjem. Ko je Marko dobil tretji set in celo povedel za 12 kegljev, je že kazalo na preobrat, saj tudi v podrtih kegljih ni bilo več kot 9 kegljev razlike. Žal pa v zadnjem setu Marku (565) ni uspelo dobiti točke, so pa vsi trije vsaj nadoknadili podrte keglje in uspeli iztržiti neodločen izid z enim (1) podrtim kegljem več od nasprotnika.

Prva ženska ekipa CALCIT je prav tako igrala doma z vodilno ekipo KK MIKLAVŽ. Ker v zadnjih tekmah dekleta niso prikazala dobre forme, gostje pa so edini poraz doživele v 4.krogu, so v tekmo vstopile z mešanimi občutki. A kaj kmalu se je izkazalo, da je bil strah odveč. Gostje se na zahtevnem kamniškem kegljišču niso znašle. Tamara Pevec (530), Klara Koprivec (502) in Tea Repnik (530), ki so začele tekmo, so povedle z 2:1 in napravile razliko + 57 kegljev za Calcit. V drugem delu so nastopile izkušene Tadeja Kokalj (578), Noemi Živković (577) in prvič v sezoni Irena Koprivc (573), ki so odigrale odlično in rutinsko dokončale delo. Bilo je 7:1 in kar +245 kegljev. S skupno 3290 podrtimi keglji so dosegle tudi svoj najboljši ekipni rezultat sezone. Uspešna vrnitev Irene, ki je bila zaradi bolezni odsotna ves jesenski del, je dober obet za visoko uvrstitev, saj za tretjim mestom zaostajajo le za dve točki.

Druga moška ekipa CALCIT je gostovala v Kopru pri vodilni ekipi lige KK ADRIA, ki doma še ni izgubila. Kljub temu so na pot odšli z rahlim optimizmom. Tekmo sta odprla Matic Babnik in Marjan Dolinšek. Matic je začel vrhunsko, saj je v prvem setu podrl kar 175 kegljev. Potem je sicer malo popustil, vendar svoj dvoboj gladko dobil in se ustavil pri 586 podrtih kegljih. Marjan (540) se je s Kopačem menjaval v vodstvu. Pred zadnjim čiščenjem je bilo neodločeno, potem pa se je sreča nagnila na stran domačih in bilo je 1:1, vendar +50 za Calcit. V drugem bloku sta nato za Calcit nastopila Miha Uršič in Andraž Babnik. Oba sta igrala odlično. Miha je začel s 134 podrtimi keglji, potem pa stopnjeval igro in se ustavil pri odličnih 578 podrtih kegljih. Da pa mu ni bilo lahko, pove podatek, da je nasprotnik Kneževič zaostal le za 9 kegljev, dva seta pa je Miha dobil z minimalno razliko. Andraž je imel veliko dela s svojim nasprotnikom. Po treh setih je sicer vodil z 2:1, vendar je zaostajal za 13 kegljev. V zadnjem setu je z ¨devetko¨ tik pred koncem odločil dvoboj. Tako je bilo že 3:1 za Calcit in +46. Na koncu sta za Calcit nastopila Brane Potočnik (532) in Štefan Flerin (550). Svoje delo sta opravila rutinirano. Po treh setih sta oba vodila, razlika je bila +86 kegljev, zmaga pa praktično v žepu.  Žal pa sta v zadnjem setu oba  nepričakovano popustila, kar pa ni zmotilo veselja. 6:2 za Calcit.

Tretja moška ekipa je gostovala v Ljubljani pri KK LOKOMOTIVA. Začeli so Rok Jantol, Franci Grubar in Klemen Končnik. Vsi trije dvoboji so bili zelo izenačeni. Na koncu sta Rok (535) in Klemen (514) uspela zmagati, Franciju (530) pa je zmanjkalo nekaj kegljev. Na polovici tekme je bilo 2:1 za Calcit in +3 keglje. V odločilni boj so krenili Gašper Pirman, Miha Uršič in Branko Progar. Gašper je igral odlično, gladko premagal svojega nasprotnika in se ustavil pri 570 podrtih kegljih. Miha (533) je začel zadržano, nato pa stopnjeval igro, vendar mu je na koncu zmanjkalo 7 kegljev za zmago. Branko Progar se ni znašel, zato ga je po 60 lučajih zamenjal Franci Poljanšek. Toda, tudi on ni imel svojega dne in na koncu nesrečen poraz za Calcit s 3:5. Tako fantje iz tretje ekipe še vedno ostajajo brez zmage v gosteh.

Druga ženska ekipa igra prvo tekmo 19.01.2020.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaškega kluba CALCIT Kamnik in Kegljaške zveze Slovenije.

Štefan Flerin