Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Zelo pomembna zmaga prve ekipe v boju za prvaka

Kegljanje: Zelo pomembna zmaga prve ekipe v boju za prvaka

V 11. krogu smo bili priča napetim dvobojem štirih ekip Calcita. Prva moška ekipa je premagala aktualnega državnega prvaka KONSTRUKTOR in si s tem še bolj odprla vrata na poti k 1. mestu. Zmagala je še druga ženska ekipa, druga moška ekipa je remizirala na vročem kegljišču v Kranju, medtem ko je tretja moška ekipa spet nesrečno izgubila. Prva ženska ekipa je bila v tem krogu prosta.

Prva moška ekipa CALCIT je na domačem kegljišču pričakala serijskega in tudi aktualnega državnega prvaka KONSTRUKTOR iz Maribora, ki jo vodi selektor državne reprezentance. Čeprav Mariborčani v zadnjem času niso najbolj prepričljivi, so pričakovali novo zmago. Toda Kamničani so vedeli, da morajo zmagati, če želijo ostati v boju za vrh. Prvi so za Calcit nastopili Jure Starman, Kristjan Mijatović in Gašper Burkeljca. Še posebej Jure je hotel selektorju dokazati, da še sodi v reprezentanco in je odigral najboljšo tekmo v dresu Calcita. Gladko je premagal reprezentanta Timija Jurančiča s 4:0 in se ustavil pri izjemnih 640 podrtih kegljih in napravil razliko +75 kegljev! Tudi Kristjan se ni ustrašil drugega reprezentanta Lepeja, ki je tudi aktualni kegljač leta za preteklo sezono.  Prvi set je sicer tesno izgubil, nato pa dva dobil, ter povedel za 18 kegljev. V zadnjem setu je uspel zadržati prednost in zmagal. Podrl je 579 kegljev. Gašper ni začel najbolje, a je kljub temu prvi set dobil. Nato je stopnjeval svojo igro, žal pa je to storil tudi nasprotnik. Na koncu je s 543 podrtimi keglji moral priznati premoč Zveziču. Po prvem bloku je bilo tako 2:1 za Calcit in lepa zaloga v kegljih: 69 kegljev. V odločilni boj so nato za Calcit krenili Matej Turk, Peter Jantol in Marko Oman. Matej in Peter sta oba prva seta izgubila, Marko pa je oba dobil, tako da se je ob še vedno lepi razliki v kegljih (54) že nasmihala zmaga. Potem pa se je začela drama. Matej je izgubil še tretji set in ni imel več možnosti za točko. Na koncu je sicer odlično odigral in z rezultatom 576 izgubil za vsega en kegelj. Peter se je hrabro boril z najboljšim igralcem gostov Alešem Blažem in tretji set dobil in se približal na vsega tri keglje. V zadnjem setu pa kljub odlični igri ni uspel in je s 594 podrtimi keglji izgubil. Marko pa je nepričakovano izgubil tretji set, poleg tega pa je zaostal s keglji in je v zadnjem setu potreboval zmago. V nasprotnem bi bilo 4:4. Potek igre je šel prav v to smer. V igri na polno je že zaostajal za 8 kegljev in odločala je igra na čiščenje. Tri lučaje do konca je bila razlika enaka, oba pa sta imela met na polno. Potem pa se je zgodilo tisto, v kar so verjeli le največji optimisti: Marko je v dveh lučajih ¨počistil¨, nato pa v zadnjem podrl vseh devet kegljev. Nasprotnik Sajko pa je slabo odprl in slavje se je začelo! 5:3 za Calcit in +44 kegljev.

Druga moška ekipa je gostovala v Kranju pri drugi ekipi TRIGLAV, ki v zadnjem času igra zelo dobro. Okrepljeni s Francijem Grubarjem so upali na ugoden izid. Dvoboj sta za Calcit začela prav Franci Grubar in Andraž Babnik. Andraž je začel odlično in gladko dobil prva dva seta. V prvem je podrl kar 169 kegljev! V tretjem setu je nasprotnik sicer zagrozil, a v zadnjem je bil Andraž spet odličen in dvoboj dobil s 572 podrtimi keglji. Franci je začel zadržano in prvi set izgubil. Potem pa mu je igra stekla in naslednja dva seta je prepričljivo dobil. V zadnjem je spet malo popustil, a zmaga 564:546 ni bila ogrožena. Po prvem delu torej 2:0 za Calcit in +26 kegljev. V drugem bloku sta nastopila Matic Babnik in Miha Uršič Matic je slabo začel in prvi set izgubil. Potem je drugega dobil, a žal spet popustil in na koncu izgubil. Miha pa je začel odlično, dobil oba prva seta in povedel za 21 kegljev. Tretjega je nato izgubil, v zadnjem pa zadržal prednost in s 538 podrtimi keglji zmagal. Bilo je 3:1 za Calcit, vendar pa +23 kegljev za domačine. V zadnjem delu sta nastopila Brane Potočnik in Štefan Flerin. Prvi set sta oba izgubila. Brane je potem našel svojo igro, v drugem setu podrl vrhunskih 165 kegljev, tudi ov ostalih dveh je igral odlično, ter se na koncu ob gladki zmagi ustavil pri 590 podrtih kegljih. Žal pa Štefanu ni uspelo popraviti svoje igre. Proti koncu zadnjega seta je še kazalo, da Calcit lahko zmaga, a zmanjkalo je 7 kegljev. S tem remijem in porazoma vodilnih ekip druga ekipa še vedno ostaja v boju za vrh, saj na 4. mestu zaostajajo le eno točko za prvim. Je pa res tudi, da imajo le točko prednosti pred ekipo, ki je na 7. mestu. Še bo napeto, saj je praktično vsaka tekma derbi.

Druga ženska ekipa je uspešno začela drugi del in doma premagala drugo uvrščeno ekipo KK GORICA, ki je v Kamnik prišla po gladko zmago. Toda to je bil račun brez borbenih Kamničank. Dvoboj so odprle Tamara Pevec, Tea Repnik in Štefka Flerin. Vse so začele odlično. Vse tri so dobile prvi in drugi set, ter napravile razliko +125 kegljev! Gostje so se po prvem šoku zbrale in do konca popravile svojo igro, a trojnega poraza niso mogle več preprečiti. Tea s 568, Štefka s 540 in Tamara s 523 podrtimi keglji so ob vodstvu s 3:0 povedle s 145 keglji razlike. V drugi blok in borbo za končno zmago so nato krenile manj izkušene igralke: Marija Ravnikar, Lara Šuštar in Nika Progar. Vse tri so se slabo znašle in po prvem setu se je razlika občutno zmanjšala. V drugem ni bilo dosti bolje, tako da je namesto Lare vstopila izkušena Tatjana Hace. To je nekoliko dvignilo samozavest tudi ostalima dvema. Toda gostje so začutile priložnost in razliko še naprej pridno zmanjševale. Tako je bilo v zadnjem setu pred igro na čiščenje le še deset! (10) kegljev prednosti za Calcit. K sreči so se dekleta le toliko zbrala, da so zdržala do konca in zmaga je bila tu. 5:3 za CALCIT in +5 kegljev. S to pomembno zmago dekleta ostajajo v igri za napredovanje v višjo ligo.

Tretja moška ekipa v tej sezoni nima sreče na gostovanjih. Tokrat so gostovali v Tržiču pri istoimenski ekipi. V močno pomlajeni ekipi je tokrat nastopil tudi Jakob Jančar, ki se po daljši odsotnosti vrača na kegljaške steze in upamo, da bo kmalu spet kandidat za 1. ekipo. Jakob in Rok Jantol sta tudi odprla pomemben dvoboj. Rok je odigral na prvoligaški ravni, začel s 164 podrtimi keglji, končal pa s skupno 597 podrtimi keglji! Nasprotnik ni imel prav nobene možnosti. Jakob tudi ni igral slabo. Podrl je 545 kegljev. Žal je naletel na zelo razpoloženega nasprotnika in mu na koncu priznal poraz. Bilo je 1:1, a prednost v podrtih kegljih +39 za Calcit. V drugem bloku sta nastopila  Klemen Končnik in Branko Progar. Klemen je začel odlično, povedel z 2:0, nato pa popustil, vendar na koncu svoj dvoboj dobil s 536 podrtimi keglji. Branko je igral še precej bolje in podrl odličnih 563 kegljev. Žal pa je nasprotnik igral še bolje in bilo je 2:2, a razlika v kegljih še vedno na strani Calcita. V odločilni boj sta krenila Miha Uršič in Gašper Pirman. Miha (559) se je enakovredno kosal s svojim nasprotnikom in z odlično igro v zadnjem setu na koncu dvoboj dobil, Gašper (533) pa je žal izgubil. Poraz 3:5 s tremi keglji razlike. Kljub nesrečnemu porazu so fantje napravili zelo dober vtis. Podrli so odličnih 3333 kegljev in prepričani smo, da so na dobri poti.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaškega kluba CALCIT Kamnik in Kegljaške zveze Slovenije.

Štefan Flerin